Predsednica Prekršajnog suda: Aktivisti imaju pravo žalbe, presuda nije pravnosnažna

Presuda protiv aktivista nije pravnosnažna i imaju pravo žalbe, kaže predsednica Prekršajnog suda u Beogradu Olivera Ristanović.
Predsednica Prekršajnog suda: Aktivisti imaju pravo žalbe, presuda nije pravnosnažna
Foto: 021.rs
Kako je ona rekla za Insajder, aktivstima je određena kazna zatvorea po Zakonu o javnom redu i miru.
 
Ivan Bjelić, Jevđenije Dimitrijević i Nikola Ristić uhapšeni su posle posle blokade železnice u Beogradu.

Oni su osuđeni na osnovu člana 8. koji kaže da "ko nepristojnim, drskim ili bezobzirnim ponašanjem narušava javni red i mir ili ugrožava imovinu ili vređa moral građana - kazniće se novčanom kaznom od 10.000 do 150.000 dinara ili radom u javnom interesu od 80 do 360 časova.."

Međutim, pošto je, kako Ristanović ističe za Insajder, reč o težem obliku, zato je i odluka suda ovakva.
 
"Prekršaj je određen u grupi jer je reč o težem obliku tog prekršaja. Zato je  dvojici određen zatvor od 30 jednom uhapšenom 40 dana. Važno je naglasiti da presuda nije pravosnažna i da imaju pravo žalbe", kaže za Insajder Ristanović.
 
Zbog hapšenja aktivista danas je organizovan protest ispred Vlade Srbije, gde je blokirana jedna od najprometnijih raskrsnica u glavnom gradu.

Aktivista Zlatko Kokanović je rekao da trojica mladića nisu uhapšeni zbog blokade železnice, već zbog napada na novinarku Informera. 

  • pajo patak

    12.08.2024 14:42
    aha
    Predsednica Prekršajnog suda: Aktivisti imaju pravo žalbe, presuda nije pravnosnažna
    a za tebe i tvoje važi IV Njutnov Zakon: svako može da se kreće i da bude kreten.
  • Za

    11.08.2024 20:35
    ugrožavanje imovine i vredjanje morala gradjana zadužen je predsednik. Njemu je to hobi. Nego se setih bakljada i pijanih
    orgijanja po krovovima zgrada za vreme korone pa da priupitam da li i to spada pod isti član zakona o javnom redu i miru?
  • mare

    11.08.2024 20:18
    Da su te sudije sa srcem na mestu, bile bi na protestu. Ovako znamo čiji su.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija