Majka uhapšenog aktiviste: Moj sin brani Srbiju, šta je uradio da bude 40 dana u zatvoru?

Gordana Bjelić, majka Ivana Bjelića, aktiviste koji je uhapšen u Beogradu nakon protesta protiv iskopavanja litijuma, kaže da su svi zabrinuti i za njega i za ostale koje hapse.
"Zabrinuti smo i za Ivana i za svu ovu decu koju hapse ovako posebno, mučki, iza svega onoga što se sinoć dešavalo – onako kako nisu smeli sinoć, pa sad ovako posebno našu decu hapse. Ovo je stvarno sramota", poručila je ona, prenosi N1.

Majka Ivana Bjelića ističe da se, pošto presuda nije pravnosnažna i postoji pravo žalbe, nada da će, kako kaže, nekome doći u svest i da će osloboditi decu koju su pohapsili.

"Šta je moj sin uradio da bude 40 dana u zatvoru, hoće li mi neko objasniti? Čime je on izazvao to? On samo brani Srbiju od svega što bi trebalo da radimo svi – ko je pametan i ko ima imalo svesti šta se sa nama radi", rekla je ona.
 
Na večerašnjem protestu ispred Vlade Srbije najavljeno je da će sutra biti podneta žalba na presudu Prekršajnog suda. Dat je i rok do srede da se aktivisti oslobode, a ukoliko se to ne dogodi, najavljeno je novo okupljanje.
 
Advokat Rodoljub Šabić ocenio je da drakonsko kažnjavanje učesnika okupljanja i upućivanje u zatvor i pre pravnosnažnosti presude ima veze sa zastrašivanjem.
  • Zole

    13.08.2024 06:40
    Malo je 40 dana.Tog dana sam kasnio kuci bise od 5 sati zbog takvih poput njega.Jel to demokratija?
  • Apricus

    12.08.2024 11:19
    Na muci se poznaju junaci
    Pre svega, svaka čast ovoj majci što je tako odgojila svog sina, da zna razliku između dobra i zla i da je spreman da se do kraja bori za svoje ideale. To je prilično retka karakterna osobina u današanjem vremenu a posebno u zarobljenom društvu kao što je Srbija. Ustvari, ovaj mladi čovek me u mnogome pa i po liku veoma podseća na studente iz 1968 godine koji su svuda stalno protestovali. Svima njima je bilo zajedničko da su se borili protiv raznih nepravdi i za neki bolji i pravedniji svet.

    U Srbiji ima mnogo divnih mladih ljudi koji nisu spremni da se jeftino prodaju bez obzira na posledice koje zbog toga trpe. Drugim rečima, ova naša deca imaju svoj vlastiti integritet. Nažalost, ima puno i onih drugih koji su naseli na stalnu medijsku propagandu ovog režima uprkos tome što imaju toliko prilika da saznaju pravu istinu. Neki su apatični ili su se zatvorili u neki svoj svet i važnija su im neka lična interesovanja nego zajednička borba za čistu zemlju, vodu i vazduh. Nisu ni svesni velike opasnosti koja se nadvila nad njih i da ovaj nakaradni režim želi da im ukrade njihovu budućnost zarad vlasitih interesa.

    Zbog svega toga jako je važno da svaki pošten čovek u ovoj zemlji podrži ove hrabre mlade ljude da bi što pre bili pušteni iz zatvora. Oni su inspiracija i za druge mlade a toga se vlast najviše plaši. Korumpirani političari dolaze i prolaze i niko ih se neće sećati po dobru ali odvažnost ovih mladih ljudi, u ovom odlučnom momentu za Srbiju, će ostati zapamćena zauvek!
  • novosadjanka

    12.08.2024 09:43
    Dex
    Dexe, u pravu si. A koliko zatvorskih dana če dobiti menadžeri iz Rio Tinta, kad neki voz sumporne kiseline isklizne sa žina ili prospe teret u reku?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Ugašen požar na planini Troglav

Požar koji je na planini Troglav iznad Ibarske klisure zahvatio oko 300 hektara niskog rastinja, mešovite šume i suve trave, jutros je ugašen.