Visoki savet tužilaštva nakon skupa u Valjevu pozvao građane da ne ometaju službena lica

Visoki savet tužilaštva pozvao je građane da ne preduzimaju ni jednu radnju radi sprečavanja službenog lica u vršenju službene radnje i napada na službeno lice.
Visoki savet tužilaštva nakon skupa u Valjevu pozvao građane da ne ometaju službena lica
Foto: Pixabay
VST je tako apelovao na građane nakon poziva i organizacije protesta ispred Višeg i Osnovnog javnog tužilaštva u Valjevu, u toku predistražnog postupka protiv Branka Ivkovića.
 
"Pozivamo građane da ne učestvuju u sprečavanju i ometanju dokazivanja, ometanja pravde, izvršenja nekog od krivičnih dela protiv javnog reda i mira, ili bilo kog drugog krivičnog dela kojim bi javni tužilac ili sudija, kao i policijski službenik, bili onemogućeni ili napadnuti na bilo koji način u cilju sprečavanja vršenja njihove službene dužnosti preduzete na osnovu zakona i u okviru svojih ovlašćenja", dodaje se u saopštenju.
Ukoliko dođe do takvog sprečavanja, to će zahtevati hitnu i usredsređenu pažnju i postupanje svih državnih organa koji su uključeni u otkrivanje, gonjenje i suđenje izvršiocima navedenih krivičnih dela.
 
Istovremeno VST poziva sva javna tužilaštva u Srbiji da sa posebnom pažnjom i odlučnošću postupaju u svim slučajevima kada bi na neki od navedenih načina došlo do pokušaja onemogućavanja njihovog rada i time uticaja na sigurnost i bezbednost kako javnih tužilaca, sudija i policijskih službenika, tako i građana.
Advokat Branko Ivković iz Valjeva i jedan od osnivača "Valjevskog pokreta otpora" je u policiji označen kao jedan od organizatora blokade za koju se najavljivalo na društvenim mrežama da bi mogla da bude organizovana u Valjevu juče. On je juče ujutru dao iskaz u policiji i rekao da nema nikakve veze sa organizovanjem blokade u Valjevu, međutim, nešto pre 17 časova on je ponovo priveden. Potom su se Valjevci okupili ispred tužilaštva u ovom gradu u znak protesta zbog hapšenja Ivkovića, gde su čekali ishod njegovog saslušanja. Ivković je pušten na slobodu nakon saslušanja koje je počelo oko 20 časova, a svojim sugrađanima ispred tužilaštva kratko je poručio: "Rudnika neće biti".
  • Mile rent-a mozak

    12.08.2024 14:33
    A nosilac Legije časti je i dalje na tretmanu kod logopeda. Jbg, kao u onom crnogorskom vicu : " pa što ne progovori 20 godina - nisam imao primedbe".
  • Lopovska posla

    12.08.2024 11:41
    Građani pozivaju Vrhovni savet tužilaštva da počne da radi po zakonima i Ustavu ove zemlje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija