Jak toplotni talas do 18. avgusta, na snazi crveni meteo-alarm

Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje na jak toplotni talas do 18. avgusta.
Jak toplotni talas do 18. avgusta, na snazi crveni meteo-alarm
Foto: 021.rs
Očekuje se veoma toplo vreme sa temperaturama od 35 do 41 stepena. U utorak i sredu će u celoj Srbiji na snazi biti crveni meteo-alarm.
 
Prema upozorenju Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u Srbiji se tokom cele sedmice očekuje veoma toplo vreme. Prema prognozama meteorologa, očekuje se da živa u termometru dostigne i 41. podeljak.
Veoma toplo vreme se očekuje i u Beogradu sa maksimalnom temperaturom od 37 do 39 stepeni. Očekuju se i tropske noći sa minimalnim temperaturama od 23 do 26 stepeni.
 
Novi Sad
 
U utorak će temperatura biti od 21 do 39 stepeni.
 
Temperatura će se u sredu kretati od 21 do 38, a u četvrtak od 22 do 39 stepeni.
 
U petak će biti od 21 do 38 stepeni, a u subotu od 21 do 37 stepeni.
Do kada će talas vreline trajati
 
Zamenik direktora Republičkog hidrometeorološkog zavoda Goran Mihajlović rekao je ranije za RTS da će početak nedelje obeležiti visoke temperature, a da se mali pad očekuje krajem sedmice.
 
"Najtoplije će biti u prvoj polovini naredne sedmice, ali već u četvrtak, petak, subotu i nedelju, temperature će biti između 32 i 35 stepeni, što svakako ne možemo reći da je osveženje, ali jesu nešto prijatnije temperature. Ono što treba reći jeste da u odnosu na topli talas koji smo imali u julu, sada bismo ipak imali nešto niže jutarnje temperature", navodi Mihajlović.
Kako kaže, i dalje ćemo imati tropske noći u velikim gradovima, dok će u većini mesta u Srbiji do kraja meseca biti par stepeni niža temperatura i hladnije noći.
 
"U velikim gradovima i dalje tropske noći, ali bi ta minimalna temperatura bila između 20 i 22-23 stepena. U julskom talasu smo imali jutarnju temperaturu na području Beograda i 27-28, setite se, onih ponoći sa preko 30 ili oko 30 stepeni, i to je ono što će ipak učiniti prijatnijim i, da kažem, prihvatljivim ovo vreme, koje jeste iznad onih višegodišnjih proseka", rekao je Mihajlović.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija