Od septembra popust na kupovinu vozne karte preko telefona, ali i kazna za one bez nje

Putnici koji od septembra budu kupovali karte za voz preko mobilne aplikacije Srbijavoza i preko kartomata ostvariće popuste na putovanja.
Od septembra popust na kupovinu vozne karte preko telefona, ali i kazna za one bez nje
Foto: 021.rs
"Od prvog septembra popust koji će putnici ostvariti na kupovinu karata putem mobilne aplikacije biće 10 odsto. Takođe, kako bismo smanjili broj ljudi koji ulaze u voz bez karte, pa onda kupe kartu od konduktera, uvešćemo dodatak na osnovnu cenu karte od 500 dinara. Ovo sve uvodimo u svrhu kako bismo navikli ljude da se umesto da se pojave u vozu bez karte, njih kupe pre nego što krenu na put", istakao je za RTS v.d. direktora "Srbijavoza" Ivan Bulajić.
Kako kaže, popularna međunarodna linija Beograd-Bar proširena je sada do Novog Sada.
 
"Brza pruga Beograd-Novi Sad nam je omogućila upravo da u jako kratkom vremenskom roku spojimo da dnevni voz za Bar ne ide iz Zemuna, nego da ide iz Novog Sada preko Zemuna za Bar. Mogu vam reći da su ti vozovi prilično puni, kao i uostalom ovaj tradicionalni noćni voz sa spavaćim kolima i sa prevozom automobila. Nadamo se da će u toku sledeće godine polazak biti i iz Subotice", istakao je Bulajić.
Inicijalno je za polovinu naredne godine najavljeno puštanje pruge Beograd-Subotica, ali Bulajić je podsetio da je predsednik Srbije Aleksandar Vućić prošle nedelje u Vrbasu rekao da sve teče i ispred plana i da će ona biti krajem novembra ili početkom decembra ove godine.
 
"Srbijavoz željno iščekuje prvi dan pruge između Beograda i Subotice na kojoj će takođe saobraćati brzi voz Soko svega 75 minuta", istakao je Bulajić.
  • Predrag

    13.08.2024 14:48
    Ono za 10% piši propalo!Taj popust ne daje Železnica već
    Intesa banka tako da popust mogu da koriste samo njeni komintenti,ostali jok!Interesantno je da se ne pominje popust od 30% na penzionerske kartice i isti popust na SRB+ legitimacije koji sada daje Železnica.
  • NS

    13.08.2024 09:01
    Stanica Novi Sad
    Nadam se da ce biti ogranicen broj karata iz Subotice,inace ce biti vrlo tesko naci kartu za polaznu stanicu iz N.Sada.Kako ce to biti regulisano,da li iko o tome razmislja?
  • /

    13.08.2024 08:54
    /
    podizu cene kao gsp

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

SBB: Oseti slobodu uz EON pakete

SBB kompanija je danas započela novu marketinšku kampanju kojom predstavlja sve prednosti EON paketa, uz koje korisnici imaju jedinstveno iskustvo gledanja televizije, super brz internet i digitalnu f