Momirović ufotkan dok razmišlja: "P. S. Sendvič je tu, kako drugačije"

Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović podelio je sa svojim pratiocima na Instagramu kako izgleda početak njegovog radnog dana.
U maniru starih pozera sa društvenih mreža, Tomislav Momirović je ispozirao, zagledan u papire, sa rukom preko brade. 
 
Ipak, nedostajao je sat na levoj ruci da bi poza bila u potpunosti uspešna.

"Početak radnog dana i analiza tržišnih prilika u zemlji i regionu. U Srbiji su i dalje najniže cene hleba, brašna, ulja i šećera, dok je cena soli u istom rangu kao i cena u Sloveniji, a cena kokošijih jaja je niža u Severnoj Makedoniji. Pritisak i dalje postoji kod cena svinjskog i junećeg mesa i fokus Vlade u narednom periodu mora biti na obnavljanju stočnog fonda", navodi se u objavi ministra.

On je zaključio objavu sa: "P.S. Sendvič je tu, kako drugačije".
 
 
S obzirom na to da se Momirović hvali što se našao u društvu jednog sendviča, a uz to pominje najniže cene hleba, brašna, ulja i šećera, bilo bi zanimljivo čuti koliko je taj sendvič košta. Naime, postoje opravdanje sumnje da većina građana Srbije nema vremena da sebi "mesi sendvič", već ih kupuje.
 
Podsetimo, nedavno je Centar za politike emancipacije objavio da bi plata koja pokriva osnovne socijalne i egzistencijalne potrebe radnika ili radnice i njihovih porodica u Srbiji iznosi 144.457 dinara.
Prema zvaničnoj statistici, građani koji žive u Novom Sadu su sa porezima i doprinosima zarađivali u proseku 158.763 dinara. Na nivou države, prosečna plata bez poreza i doprinosa iznosi 100.170 dinara.
 
Povećanje proseka vidljiv je i u medijalnoj zaradi, odnosno onom proseku zarade do koje je polovina stanovništva stigla u maju mesecu. Tako je prema novim podacima prikazano da je polovina stanovništva imala zaradu do 77.571 dinara, što je za skoro četiri hiljade više nego u aprilu.
  • Tomo

    13.08.2024 15:49
    A jel’ sendvič s’ parizer’?
  • Ns

    13.08.2024 15:16
    Ns
    Istorija ce vas pamtiti kao najvece ZLO Srpskog naroda.
  • Everest

    13.08.2024 14:32
    Aj stvarno, ne preterujte. Nije on jos toliko razvijen da moze da razmislja...samo sedi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija