Za nama "crni vikend" sa 13 poginulih u saobraćaju: MUP će tražiti uvođenje rigoroznijih kazni

MUP je upozorilo da je u tri dana proteklog vikenda, od petka do nedelje, u Srbiji u 11 saobraćajnih nesreća poginulo čak 13 osoba, među kojima i jedno dete, pa će biti zabeležen kao "crni vikend".
Za nama "crni vikend" sa 13 poginulih u saobraćaju: MUP će tražiti uvođenje rigoroznijih kazni
Foto: 021.rs
Navedeno je da je najčešći faktor neprilagođena brzina, slede nepropisno preticanje i prelazak vozila u suprotnu traku, dok je u dve nezgode utvrđeno prisustvo alkohola kod izazivača nezgode.
Konstatovano je da je saobraćajna policija maksimalno angažovala sve svoje kapacitete u kontroli vozača, ali i na sprovođenju brojnih preventivnih aktivnosti.
"Utisak je da kao društvo olako prelazimo preko posledica saobraćajnih nezgoda o kojima se javnost redovno i blagovremeno izveštava, kao i preko brojnih upozorenja i apela MUP i drugih subjekata", navedeno je u saopštenju.
 
MUP je najavio da će tokom donošenja novog Zakona o bezbednosti saobraćaja predlagati nove rigorozne mere prema vozačima koji istrajavaju u negativnom, rizičnom ponašanju.
  • Jovan

    13.08.2024 16:12
    Za sektu ne vazi zakon
    U Novom Sadu clana sekte dve godine nece da privedu kod prekrsajnog sudije iako postoji video snimak. Kazu da ne mogu da ga nadju. Moj stric je davno bio policajac. Nalazio je ljude bez mobilnog telefona i kamera kao od sale, ljude koji nisu imali ni stalne adrese ni kola. Ovi danas su odvratne kukavice.
  • YYY

    13.08.2024 15:49
    Dokle god akcenat ne bude na edukaciji i vaspitanju,stanje u saobraćaju neće biti bolje.Trenutno je ponašanje svih učesnika u saobraćaju katastrofalno.Ni jedna država na Svetu nema dovoljno policajaca da sankcioniše sve prekršaje tako da policija sama ne može da reši ovaj problem
  • Elmer davež

    13.08.2024 14:01
    Mogli bi za početak da izađu iz hladovine i počnu da kažnjavaju ove bahate.Pre neki dan frajer sa personalizovanim tablicama od pumpe Zmaj do aerodroma vozi 150 na sat,uleće između kola,vozi zaustavnom trakom i nikom ništa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija