Pritvor Užičaninu zbog govora na protestu: Navodno pozivao na promenu ustavnog uređenja

Viši sud u Užicu odredio je pritvor do 30 dana Milovanu Petroviću zbog govora koji je, kako se navodi, održao 7. avgusta na protestu u tom gradu.
Pritvor Užičaninu zbog govora na protestu: Navodno pozivao na promenu ustavnog uređenja
Foto: 021.rs
Kako se navodi u saopštenju suda, Petrović je prilikom govora pozvao da se na protestu u Beogradu 10. avgusta silom promeni ustavno uređenje Srbije i svrgnu najviše državni organi, prenosi N1.
U saopštenju je navedeno da je sudija za prethodni postupak Zoran Milinković doneo rešenje kojim se Milovanoviću određuje pritvor do 30 dana jer se "osnovano sumnja da je izvršio krivično deo pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja u sticaju sa krivičnim delom ugrožavanje sigurnosti".
 
Dodaje se da je za ta dela propisana kazna zatvora od šest meseci do pet godina.
Milovanu Petroviću je pritvor određen jer okolnosti "ukazuju da bi osumnjičeni u kratkom vremenskom periodu, ukoliko bi se našao na slobodi, mogao učiniti krivično delo kojim preti", dodaje se u saopštenju.
 
Viši sud u Užicu navodi da je osumnjičeni na protestu ispred Gradske kuće u Užicu održao govor kojim je pozivao da se u Beogradu skupi 300.000 ljudi i da silom promene ustavno uređenje Srbije i svrgnu najviše državne organe, što je, dodaje se, dokumentovano audio-video snimkom.
 
Protiv ovog rešenja moguća je žalba u roku od tri dana.
  • Ops

    13.08.2024 18:52
    Sramno minimalne kazne za nasilnike. A u BG i anarhiste nasine puste posle 2 dana,sramota!
  • Haha

    13.08.2024 18:18
    Samo pitam
    Koliko je jaka država kad je jedan govor pretnja za nju i za ustav?
  • Sremac

    13.08.2024 17:55
    Stidite se,da li imate malo obraza i časti "tužioci", podguzne muve? Otići će i ovi, a šta ćete vi onda? Pita li se neko od vas ponekad? Strašno u šta ste se pretvorili. Sram da vas bude,uhapsite narod !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija