Helikopteri za pomoć u gašenju požara poslati u Grčku i Bosnu i Hercegovinu

Srbija je poslala vatrogasce i helikoptere za pomoć u gašenju šumskih požara Bosni i Hercegovini i Grčkoj.
Kako je rekao ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, u Grčku je upućen helikopter Kamov koji ima nosivost pet tona, kao i 35 vatrogasaca sa 12 vozila, dok su u BiH poslata dva helikoptera.
"Mi ćemo osim helikoptera Kamov poslati i 35 vatrogasaca spasilaca sa 12 vozila. Isto tako Republika Srpska je zatražila pomoć. Nekoliko dana smo čekali na odobrenje od strane centralne vlasti Bosne i Hercegovine, oni su to odobrili sinoć i eto posle svih ovih termina vezano za prelete, danas će ovde krenuti sa ovog mesta i dva helikoptera za Republiku Srpsku", rekao je Dačić.
 
Naveo je i da su helikopteri Super Puma koja ima nosivost oko četiri tone i jedan manji helikopter Bel koji ima nosivost oko 1,2 tone.
Požar već gase dva helikoptera Helikopterskog servisa RS i dva Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.
 
Na lokalitetu Tjentišta gori stoletna crnogorična šuma, te je iz RS apelovano na nadležne u Sarajevu da odobre dolazak helikoptera iz Srbije, bez čije pomoći požar ne može biti stavljen pod kontrolu.
Dačić je istakao da MUP ima dovoljno kapaciteta u tehnici i ljudstvu za uspešno gašenje požara u Srbiji.
 
"Svi požari se lokalizuju u periodu do 24 sata i nije bilo nijednog požara koji smo gasili nekoliko dana", rekao je on.
  • Novosadjanin

    13.08.2024 18:19
    Sad valja
    A sad im Srbija svima valja… Opet dokaz koliko smo napredni, traze pomoc od nas!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija