Zenica juče bila najtopliji grad u Evropi, Ćuprija na trećem mestu

Zenica u Bosni i Hercegovini juče je bila najtopliji grad u Evropi sa 42,6 stepeni Celzijusa, dok se Ćuprija našla na trećem mestu, pokazuju podaci na stranici Ogimet.
Zenica juče bila najtopliji grad u Evropi, Ćuprija na trećem mestu
Foto: Pixabay
Na drugom mestu po vrelini bio je grad Ajdin u Turskoj sa 43,3 stepena, a treći najtopliji grad u Evropi bila je Ćuprija sa 41,6 stepeni.
Među najtoplijim mestima u Evropi juče su bili i Kontisa u Grčkoj, Adijaman u Turskoj, a šesto je bilo Skoplje sa 41,3 stepeni, sedmi Mostar sa 41,2 stepena. Na osmom mestu je Demir Kapija (Severna Makedonija) sa izmerenih 41,1 stepen Celzijusa, a na devetom i desetom mestu su Denizli i Manisa u Turskoj.
Prema podacima stranice Ogimet, ovih deset gradova su najtopliji u Evropi između 2.819 koliko je mernih stanica.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija