Pomoćnik državnog sekretara SAD: Kopanje litijuma prilika za Srbiju da doprinese zelenoj tranziciji

Pomoćnik državnog sekretara SAD za energetiku Džefri Pajat je na društvenoj mreži Iks napisao da bi iskopavanje litijuma u Srbiji povećalo ekonomiju zemlje.
Kako je dodao, to bi Srbiju učinilo liderom u evropskom sektoru obnovljivih izvora energije.
Pajat je rekao i da litijumski projekat "Jadar" predstavlja priliku da Srbija doprinese svojoj zelenoj tranziciji, ali i u inostranstvu, piše Radio slobodna Evropa.
"To bi povećalo ekonomiju Srbije i učinilo je liderom u evropskom sektoru obnovljivih izvora energije", napisao je Pajat na društvenoj mreži Iks.
 
Pomoćnik državnog sekretara SAD smatra da se iskopavanje litijuma može obavljati na način koji ispunjava najviše ekološke standarde koji će zaštititi prirodne resurse Srbije.
  • Vlajko

    16.08.2024 00:07
    Zezanje
    Zamisli da si Bog i gledas odozgo ovaj homo sapiens rijaliti...
    Nije ni njemu lako...
  • Prevara glasača !

    14.08.2024 13:51
    O čemu ovaj bulazni ?
    Pre izbora Vučić nije pominjao Rio Tinto koji je bio ukinut ! To znači da posle izbora je prevario glasače i da Vučić nema legitimitet ! A to znači da mora da se ukine Rio Tinto i vrati stanje pre izbora, a onda može o bilo čemu da se priča !
  • pajo patak

    14.08.2024 11:53
    zelena tranzicija ?
    zato smo ruta sa migrante iz Avganistana, Iraka, .......

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija