Vulin "na misiji" u Rusiji: BRIKS, rezolucija o Srebrenici i srdačni odnosi

Potpredsednik Vlade Aleksandar Vulin, koji se nalazi u zvaničnoj poseti Moskvi, sastao se danas sa ministrom inostranih poslova Ruske Federacije Sergejom Lavrovom.
Vulin "na misiji" u Rusiji: BRIKS, rezolucija o Srebrenici i srdačni odnosi
Foto: 021.rs (arhiva)
Vulin i Lavrov su se saglasili da je bilateralna saradnja Srbije i Rusije veoma dobra i da se razvija na svim nivoima, prvenstveno zahvaljujući prijateljskim i srdačnim odnosima predsednika Aleksandra Vučića i Vladimira Putina.
 
Istakli su da su obe zemlje zainteresovane za dalje unapređenje srpsko-ruskog strateškog partnerstva.
 
Lavrov je izrazio podršku čvrstoj i doslednoj politici predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića.
Vulin je ponovio da je ponosan što Srbija nije deo antiruske histerije i što nije uvela sankcije Ruskoj Federaciji. Zahvalio se Rusiji i ministru Lavrovu na principijelnom stavu po pitanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije i nesebičnoj podršci u borbi srpskog naroda protiv rezolucije o Srebrenici.
 
Vulin je istakao da Rusija za svoju bezrezervnu podršku Srbiju nikada nije uslovljavala ili ucenjivala, i da je naša zemlja, koju vodi predsednik Aleksandar Vučić, zahvalna zbog toga i da ne zaboravlja vekovno prijateljstvo naša dva naroda.
 
Potpredsednik srpske vlade i ruski šef diplomatije razmatrali su i modele i mehanizme uspostavljanja saradnje Republike Srbije sa organizacijom BRIKS.
Posle zvaničnog razgovora ministar inostranih poslova RF Sergej Lavrov je priredio svečani ručak za potpredsednika srpske Vlade Aleksandra Vulina.
 
Vulin sa Patruševim: Zahvalnost Rusiji zbog borbe protiv donošenja rezolucije o Srebrenici
 
Potpredsednik srpske vlade se danas sastao i sa pomoćnikom predsednika Ruske Federacije Nikolajem Patruševim.
 
Vulin je čestitao Patruševu postavljenje na funkciju pomoćnika predsednika Ruske Federacije i imenovanje za predsednika Pomorskog kolegijuma i izrazio zadovoljstvo što će nastaviti saradnju u oblastima od interesa za obe zemlje.
Konstatovana je uzajamna usmerenost na dalje unapređenje strateškog partnerstva Srbije i Rusije.
 
Potpredsednik srpske vlade je rekao da je pomoćnik predsednika Rusije Patrušev veliki prijatelj i saveznik Srbije i zahvalio mu se na ličnom trudu, kao i zalaganju Ruske Federacije, u borbi protiv donošenja rezolucije o Srebrenici i na doslednoj politici poštovanja teritorijanog integriteta i suvereniteta naše zemlje.
  • BRICS no Alternativ

    15.08.2024 14:42
    Oterati AV izdajnika koji daje litijum Šolcu koji je u UN glasao da su Srbi genocidni !
  • Mojsije

    14.08.2024 20:54
    Ju ju
    Mogu li oni da ga tamo zadrze kao velikog strucnjaka za finansije? Tetka ga poducila.
  • Novosadjanka

    14.08.2024 20:15
    Kaurin
    Popi nesto za smirenje!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija