Opozicija u Gornjem Milanovcu traži vanrednu sednicu zbog problema sa vodosnabdevanjem

Dve opozicione odborničke grupe traže vanrednu sednicu Skupštine opštine Gornji Milanovac zbog problema sa vodosnabdevanjem u toj opštini.
Opozicija u Gornjem Milanovcu traži vanrednu sednicu zbog problema sa vodosnabdevanjem
Foto: Pixabay
Građani Gornjeg Milanovca se žale da nemaju vodu i po 12 sati dnevno, naročito u okolnim selima i da se raspored restikcija ne poštuje.
 
Vanrednu sednicu lokalnog parlamenta traže odborničke grupe Demokratske stranke i Grupe građana "UZINAT – Ne izdajemo lokal – dr Tatjana Milošević"
Oni su situaciju s vodosnbdevanjem ocenili kao "katastrofu kakva do sada nije viđena u opštini".
 
"Građani Gornjeg Milanovca više ne znaju kada će imati vode za osnovne životne potrebe, nema više grupa, nema obaveštenja, jednostavno nema vode", saopštila je Grupa građana "UZINAT".
 
Najavila je u saopštenju da će, ukoliko ne bude održana vanredna sednica lokalne Skupštine, održati skupštinu na otvorenom sa građanima Gornjeg Milanovca.
U Javnom komunalnom preduzeću Gornji Milanovac rekli su novinarima da je zbog suše smanjena količina vode na sva tri lokalna vodozahvata - banjanskom, brezanskom i vujanskom.
 
Istakli da je takođe smanjena količina vode koju Gornjem Milanovcu isporučuje ariljski vodosistem "Rzav" i da su zbog toga 7. avgusta uvedene restrikcije.
 
Podsetili su i da je 14. avgusta proglašena vanredna situacija na teritoriji cele opštine zbog nedostatka vode za piće.
  • Miloš

    16.08.2024 15:49
    Baš me interesuje kako bi oni koji su dok su bili na vlasti prodali sve od knjaza Miloša pa nadalje uglavnom strancima rešili ovaj problem.Stekli neku naknadnu pamet?
  • Novosadjanka

    16.08.2024 13:07
    Resurs
    Pitka voda je najvažniji resurs čovečanstva, pored vazduha i plodnog zemljišta.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija