Sloga: Kako su radnici koji su stradali u TE Kolubara završili u ovako opasnom području?

Sindikat "Sloga" reagovao je na najnoviju tragediju u kojoj su živote utapanjem izgubila dva radnika firme "Agronom-kop".
Sloga: Kako su radnici koji su stradali u TE Kolubara završili u ovako opasnom području?
Foto: 021.rs (Ilustracija)
Ovi radnici su bili angažovani na održavanju zelenih površina i saobraćajnica u Termoelektrani "Kolubara", a prema izveštajima, stradali su dok su kosili travu u kanalu koji se nalazi u podnožju pepelišta termoelektrane.
"Elektroprivreda Srbije tvrdi da su ispunjene sve ugovorne obaveze u vezi sa bezbednošću i zdravljem na radu. Međutim, ostaje nejasno kako su radnici završili na ovako opasnom području i sa kojom zaštitnom opremom su bili opremljeni. Ova tragedija je još jedan tragičan primer nemara poslodavaca koji u svojoj opsesiji profitom zanemaruju osnovne uslove zaštite na radu, što rezultira gubitkom ljudskih života", ističe se u saopštenju ovog sindikata.
"Sloga" zahteva hitnu i detaljnu istragu ovog slučaja. 
 
"Insistiramo na utvrđivanju svih činjenica i krivičnoj odgovornosti onih koji su svojim neodgovornim ponašanjem doveli do ove tragedije. Takođe, zahtevamo da se hitno ispita i status radnika firme Agronom-kop u vezi sa uslovima u kojima rade i da li su njihove radne obaveze bile u skladu sa propisima o bezbednosti na radu", dodaje se u saopštenju.
 
Udruženi sindikati Srbije "Sloga" povodom ovaga izražavaju i najdublje saučešće porodicama nastradalih radnika. 
 
"Njihov gubitak je nenadoknadiv, a odgovornost za ovakve tragedije mora biti jasno utvrđena i sankcionisana. Ne smemo dozvoliti da životi radnika budu ugroženi zbog nemara i neodgovornosti poslodavaca", zaključuje "Sloga".
 
  • Vlada Pavlović

    16.08.2024 17:51
    Agronom kop
    Učestvovao sam u izgradnji novog pepelišta i zato sam prinuđen da dam svoj komentar!trava je lišena pored povratnog kanala vode koja se vraća iz pepelišta u termoelektranu na ponovnu upotrebu. Verovatno da su pok.radnici prišli blizu kanala koji je obložen celim tokom folijom okliznuvši se jedan od njih a drugi da mu pružajući pomoć i sam završio u kanalu!
  • Novosađanka

    16.08.2024 15:50
    Mali Zvornik
    Pitajte predsednika. Dok strani poslodavci u Juri maltretiraju zaposlene, državne firme kao EPS ne mare za živote radnika. Tuga
  • BGD 011

    16.08.2024 15:23
    Pametnom dovoljno
    "Ovi radnici su bili angažovani na održavanju zelenih površina i saobraćajnica u Termoelektrani "Kolubara", a prema izveštajima, stradali su dok su kosili travu u kanalu koji se nalazi u podnožju pepelišta termoelektrane." U prvom saopstenju su kosili travu na ivici kanala! Otkud radnici u kanalu?! Neko sakriva istinu!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija