U Srbiji evidentirano 135 požara: Većina lokalizovana, u Sjenici helikopter pomaže vatrogascima

U prethodna 24 časa je na teritoriji Srbije evidentirano ukupno 135 požara na otvorenom prostoru, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.
Kako se navodi, angažovano je 416 vatrogasaca sa 180 vozila, sedam pripadnika Helikopterske jedinice, kao i 15 pripadnika specijalizovanih jedinica civilne zaštite za gašenje požara i veliki broj pripadnika dobrovoljnih vatrogasnih društava, šumara i meštana.
Veći požari na teritoriji Pčinjskog okruga, u mestima Dobrosin, Sebrat i Brnjare, kao i u Nišavskom okrugu u naselju 9. maj, ugašeni su brzom reakcijom spasilaca.
 
Požari na otvorenom u mestu Borjanice, Rastovac, selu Crnoklište, u Beočinu, Mosna, Majdanpek, Zlot, Neresnica, lokalizovani su i vrši se njihovo dogašivanje.
U mestu Gonje u opštini Sjenice gori oko 100 hektara četinarske šume. S obzrom na nepristupačnost terena i vetra, osim vatrogasaca je angažovana i Helikopterska jedinica sa helikopterom "Super Puma", koji je jutros izbacio oko 52 tone na opožarenu površinu.
 
MUP ponovo apeluje na građane da budu odgovorni i poštuju zakone, posebno zbog aktuelnog perioda toplog i suvog vremena pogodnog za nastanak i brzo širenje požara na otvorenom prostoru koji predstavljaju opasnost za živote i zdravlje građana i mogu prouzrokovati velike materijalne štete.
  • A3

    16.08.2024 20:00
    Više varijanti
    Nešto vrućina, nešto nepažnja, a nešto i da se brzo dođe do placa za gradnju.
  • Dim, dim...

    16.08.2024 19:00
    I danas se dimi Fuška gora, isto kao i juče. Gledam sa Novog naselja.
  • Izvidjac Futog

    16.08.2024 18:01
    Ovakvih
    Ovakvih pozara ce ocigledno biti sve vise.I kod nas i u svetu.Zato moramo jacati opremom i obukom ljudstvom nase vatrogasno spasilacke jedinice.Naravno vodeci racuna i o licnoj egzistenciji svakog pripadnika jedinica .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija