Vehabija ubijen u okršaju sa policijom kod Novog Pazara

Vehabija Senad Ramović Becan ubijen je u okršaju sa policijom na teritoriji Novog Pazara.
Vehabija ubijen u okršaju sa policijom kod Novog Pazara
Foto: 021.rs (Ilustracija)
Kako RTS saznaje, Ramović je odbio da se preda i prilikom hapšenja je pucao na policiju, zbog čega su ga pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice likvidirali.
 
Ramović je bio stanodavac džihadiste Miloš Žujovića, koji je 29. juna samostrelom teško ranio policajca Miloša Jevremovića.
Ramović je ranije zbog terorizma bio osuđen na 13,5 godina zatvora, a jednom prilikom je ispričao da je pripremao teroristički napad u Beogradu.
Ramović je uhapšen 2007. nakon oružanog obračuna sa policajcima u selu Trnava kod Novog Pazara. Tada je uhapšeno još 14 Ramovićevih saradnika.
 
Teretili su se za planiranje ubistva tadašnjeg muftije Muamera Zukorlića, kao i za pripremu terorističkih napada u Beogradu i Novom Pazaru.
  • Pan 5er

    20.08.2024 20:19
    Deluje poput pozorišne predstave u režiji Ivice Dačića: "Kako sam opravdao poverenje svevišnjeg i utabao stazu za sina svog, poltrona takođe".
  • w/e

    19.08.2024 14:28
    cool
    "Vehabija" i "Dzihadista" su eufemizmi za muslimane. Onaj prvi je vehabija, a drugi dzihadista.. kakve su ovo gluposti? Dzihad je esencijalni deo Islama, a Vahabizam je normalna forma Suni Islama u Saudijskoj Arabiji i na Kataru.

    Jadan pokusaj vlasti da udovolji svima time sto ce izbeci koriscenje termina Islamski terorizam.
  • Milorad

    19.08.2024 10:55
    .
    ❓️

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija