Dačić detaljnije o ubijenom vehabiji: Ramović pucao na policiju prilikom hapšenja

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić kazao je da je vehabija Senad Ramović prilikom hapšenja pucao na policiju.
Dačić je za TV Prva objasnio da je Ramović pronađen u kući njegovog zeta, koja je bila udaljena nekoliko stotina metara od njegove kuće u selu Hotkovo, odakle je on na policiju ispalio tri, četiri hica i da su ga pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice likvidirali.  
 
Ukazao je da su akciju njegovog hapšenja zajedno sprovodili Bezbednosno-informativna agencija, Ministarstvo unutrašnjih poslova i Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru. 
"Ova akcija je nastavak akcija sprovedenih nakon terorističkog akta ispred ambasade Izraela u Beogradu", kazao je Dačić. 
 
Ministar je podsetio da je Ramović nakon terorističkog akta u Beogradu, koji je počinio konvertit Miloš Žujović, pobegao na teritoriju Kosova i Metohije, kao i da su protiv njega podnete odgovarajuće krivične prijave. 
 
Prema njegovim rečima, Ramović je još 2007. godine bio osuđen za terorizam, a u konkretnom slučaju odigrao je ključnu ulogu u radikalizaciji Žujovića, ali i drugih osoba, poput Lazara Berbera iz Sombora, koji je nedavno uhapšen u zajedničkoj akciji BIA, MUP i Tužilaštva za organizovani kriminal zbog postojanja osnova sumnje da je pripremao teroristički akt.
Ko je ubijeni vehabija?
 
Senad Ramović Becan iz Novog Pazara, koji je zbog terorizma bio osuđen na 13,5 godina zatvora, ispričao je u jednom intervjuu da je pripremao terorističke napade u Beogradu i o čemu je pričao u zatvoru sa Miloradom Ulemekom Legijom.
 
Senad Ramović, zvani Becan, bio je vođa Ninajske grupe i nalazio se u bekstvu nakon što je policajcima pretio da će ih napasti sekirom ukoliko mu pretresu stan koji je iznajmljivao Milošu Žujoviću, vehabiji koji je napao policajca ispred izraelske ambasade.
 
On je uhapšen 2007. nakon žestokog oružanog obračuna sa policajcima u selu Trnava kod Novog Pazara. Tada je uhapšeno još 14 Ramovićevih saradnika, koji su svi tada označeni kao pripadnici vehabijskog pokreta.
 
Teretili su se za planiranje ubistva tadašnjeg muftije Muamera Zukorlića, kao i za pripremu terorističkih napada u Beogradu i Novom Pazaru.
  • Dex

    18.08.2024 14:29
    @Goran Mijatović, da li je realno da si postavio ovako glupo pitanje ???????????
  • Ta nije valjda

    18.08.2024 14:20
    Je l' to onaj Senad što je onomad gostovao kod vašeg marića i veličao vašeg legiju?
    Jeste, jeste, Internet sve pamti, to je vaš sns drugar.
  • ja

    18.08.2024 14:00
    Izgleda da je ovaj Berber iz Sombora prošao najbolje, za sada.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija