Poverenica osudila vređanje vlasnika beogradske poslastičarnice

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković osudila je danas diskriminatoran govor upućen vlasnicima najstarije beogradske poslastičarnice Pelivan.

Vlasnici poslastičarnice su prethodno, na mreži "Iks" (X), objavili snimak na kome se čije ženski glas kako u telefonskom razgovoru psuje i vređa porodicu u čijem je vlasništvu Pelivan, na nacionalnoj osnovi, preneo je portal Nova.rs.

Poverenica je kazala da je nedopustivo  i zakonom zabranjeno vređanje na osnovu bilo kog stvarnog ili pretpostavljenog ličnog svojstva, pa tako i na osnovu verske, nacionalne pripadnosti ili etničkog porekla, saopštio je njen kabinet.

"Dobro je da su vlasnici poslastičarnice slučaj prijavili nadležnim organima od kojih se očekuje adekvatna reakcija i preduzimanje zakonom propisanih mera", istakla je ona.

  • Nina

    18.08.2024 21:34
    Lako se pronadje počinilac....
    Ministre Dačiću ?
    Kad već privodite ,privedite one koje treba privedti...
  • BGD 011

    18.08.2024 20:52
    Nismo jednaki, nazalost
    Saglasan sam sa gospodjom poverenicom u svakoj njenoj izgovorenoj reci? Ali bih i da pitam. Da li gospodja poverenica osudjuje postupak vozaca koji se na protestima zaleteo kolima u masu demonstranata i tesko povredio jednog od njih a zatim dodajuci gas pobegao? Snimak ovog kriminalnog cina kruzi internetom, a vozac do danas nije pronadjen. A lako ga je sa danasnjom tehnologijom pronaci! Policija se po ovom pitanju uopste ne angazuje! Zasto? Zar se i povodom ovog incidenta ne ocekuju od nadleznih organa zakonom propisane radnje? Ako smo svi pred zakonom jednaki, naravno?
  • Dragan

    18.08.2024 20:20
    Dragan
    Napadaju ih jer se nisu AV prodali i Radikalska bagra pokusava po isprobanom receptu da ih zaplasi! Samo su se debelo zeznuli jer Pelivan je Istorija Beograda I to niko i nikada nemoze izbrisati! Jedan Andric Nusic Mika Alas i plejada Srpskih pisaca umetnika politicara i znacajnih Generala do samomg Misica Putnika Bojovica…kao i Tita Rankovica su dolazili kod njih pisali o njima dok su sa Obrenovicima posebno Karadjordjevicima i Kraljem Aleksandrom bili kucni prijatelji to se nemoze i nesme dirati! Nasli AV kerovi da zastrasuju neistomisljenike neide i nemoze! Osuda!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija