Srbin iz Goraždevca priveden zbog pevanja pesama

Četrdesetpetogodišnji Luka Zlatičanin iz Goraždevca priveden je zbog pevanja pesama i to skoro nedelju dana posle navodnog remećenja javnog reda i mira.

Kako je saopštila Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju, ovaj postupak ima za cilj da zastraši Srbe u Metohiji i predstavlja "ogledalo antisrpske histerije i mržnje režima Aljbina Kurtija".

"Umesto da se privode i procesuiraju oni koji su mučki pobili srpsku decu na Bistrici, priveden je Srbin iz Goraždevca i to zbog navodnog remećenja javnog reda i mira. Indikativno je da je Zlatičanin priveden skoro nedelju dana nakon navodnog dela, što ukazuje na montirani progon i etničku pozadinu", navodi se u saopštenju.

Privedeni je prebačen u policijsku stanicu u Dečanima i određeno mu je zadržavanje od 48 sati, a Kancelarija mu je obezbedila advokata.
 
"Ovakvim postupanjem, na udaru su se našli Srbi u Metohiji s ciljem njihovog zastrašivanja i konačnog proterivanja s ovih prostora, dok albanski ekstremisti svakodnevno ispisuju grafite mržnje i terorističke UČK, prete, maltretiraju i prebijaju Srbe, a oni koji su pucali u srpsku decu šetaju slobodno", zaključuje se u saopštenju.
 
Podsetimo, mediji su prošle nedelje pisali da je advokat iz Beograda uhapšen 10. avgusta u Hrvatskoj, pri povratku u Srbiji. Prema pisanju medija, on je navodno pevao pesmu Baje Malog Knindže. 
  • Nedovoljno

    19.08.2024 13:47
    Samo ne piše šta je pevao.
    Sačekaćemo, kao i obično, saopštenje MUP-a Republike Kosovo da dobijemo kompletne informacije.
    Ovo srbijansko glumatanje žrtava apsolutno više nikog na svetu ne zanima.
  • Pićuka

    19.08.2024 13:07
    Kod nas kada hapse to je veselje, pratnja kao kuma u svatove, svi veseli i sretni. Nema zastrašivanja, sve je to u krugu familije. Tamo je malo drugačije, nisu svi familija. Kada kažeš na Kosovu "Ne dam Srbiju" hapse te. Kada u Srbiji kažeš"Ne dam Srbiju", hapse te. Više se ne zna ni šta smeš da kažeš ni da pevaš., mada se nama ovde ne peva.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija