MUP apelovao: Budite oprezni u prirodi, za jedan dan bilo 144 požara na otvorenom

U poslednja 24 sata na teritoriji Srbije evidentirana su 144 požara na otvorenom prostoru, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).
"Vatrogasci-spasioci rizikuju svoje živote gaseći požare u teško pristupačnim terenima, poput Specijalnog rezervata prirode 'Klisura reke Mileševke', planine Vidlič kod Pirota, Mokroj Gori i mnogim drugim predelima gde je priroda dragocena", naveo je MUP na Instagramu.
Dodali su da je samo u poslednjih 24 sata šest ljudi spaseno od požara.
 
Apelovali su na građane da budu odgovorni i oprezni u prirodi.

"Vatrogasci-spasioci uložili su nadljudske napore da ugase plamen, ali vaša podrška je od ključne važnosti. Svaki nepažljivo bačeni opušak, svaka nekontrolisana vatra u prirodi može izazvati katastrofu. Ne zaboravite, vaš oprez može značiti razliku između života i smrti, između sačuvane prirode i nepopravljive štete", ističe se u objavi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija