Zaštitnik građana pokrenuo kontrolu zbog trovanja dece na sportskim pripremama u Krupnju

Zaštitnik građana Zoran Pašalić pokrenuo je ispitni postupak ocene zakonitosti i pravilnosti rada zbog trovanja dece na sportskim pripremama u hotelu "Grand" u Krupnju.
Zaštitnik građana pokrenuo kontrolu zbog trovanja dece na sportskim pripremama u Krupnju
Foto: Medija centar Beograd
Pašalić je pokrenuo postupak ocene rada Ministarstva zdravlja, Odeljenja sanitarne inspekcije i Zavoda za javno zdravlje Šabac
Kako se navodi u saopštenju Zaštitnika građana, postupak je pokrenut na osnovu saznanja iz medija da su u subotu, 17. avgusta, prijavljene stomačne tegobe kod oko 50 dece, uzrasta od pet do 16 godina, kao i njihovih trenera iz Srbije i inostranstva, koji su na sportskim pripremama u hotelu "Grand" u Krupnju.
U cilju utvrđivanja da li je u konkretnom slučaju bilo nepravilnosti u radu organa uprave, potrebno je da Ministarstvo zdravlja, Odeljenje sanitarne inspekcije i Zavod za javno zdravlje Šabac najkasnije u roku od sedam dana Zaštitniku građana dostave izjašnjenje o svim činjenicama i okolnostima konkretnog slučaja.
 
Između ostalog, potrebno je da se dostavi informacija o tome da li su sanitarna inspekcija Mačvanskog upravnog okruga i Zavod za javno zdravlje Šabac sprovodili inspekcijski nadzor nad radom hotela "Grand" u pogledu higijenske i zdravstvene ispravnost hrane, vode i uslova u kojima su deca boravila, po prijavi da je pedesetoro njih osetilo stomačne tegobe. 
  • Dojčilo

    19.08.2024 20:58
    Informer
    Za napad na novinarku "Informera"....tzv. "zaštitnik" (čitaj strani plaćenik) ni riječi....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija