Osumnjičen za pedofiliju, pa pušten na slobodu: Roditelji ozlojeđeni postupkom nadležnih

Muškarcu osumnjičenom za nedozvoljene polne radnje nad maloletnicama u Kuršumliji ostaće na slobodi, odluka je Osnovnog suda u ovom mestu.
Osumnjičen za pedofiliju, pa pušten na slobodu: Roditelji ozlojeđeni postupkom nadležnih
Foto: Pixabay
Kako piše N1, roditelji tri maloletne devojčice su ogorčeni jer su na saslušanje u tužilaštvu čekali danima, da bi potom i sud odbacio predlog o pritvoru.
 
Roditelji devojčica kažu da su institucije zakazale, da su njihova deca sada, kada se sve saznalo, uz njih u sigurnom okruženju. Dodaju i da se boje, ali i da o ovome govore zbog ostale dece.
"Osećamo se veoma ozlojeđeno, osećamo se poraženo, osećamo se poniženo", rekao je otac jedne od devojčica.
 
Reč je o mlađoj maloletnoj devojčici od koje su početkom avgusta saznali da je bila izložena seksualnom nasilju starijeg muškarca iz njihovog bližeg okruženja.
"Mi smo se godinama pored njega osećali sigurno, opušteno, jer je osoba koja ima prenaglašenu, zaslepljujuću masku dobrog čoveka, pitomog dekice koji je svakom u stanju da pomogne bilo šta", rekao je otac.
 
Ta maska, kažu roditelji, mislili su da je pala kada su prijavili policiji ono što im je poverila ćerka.
 
Sve događaje sama je opisala i u policijskoj stanici u Kuršumliji 9. avgusta.
 
Nakon toga je i osumnjičeni u svojstvu građanina pozvan da da izjavu.
 
"Nama je malo laknulo kad smo čuli da je u policiji, jer smo mislili da će da mu bude neka mera određena, neko zadržavanje, bilo šta. Međutim, njega su u 11 uveče kolima dovezli iz policije u tu istu kuću gde je žrtva koja ga je prijavila", kaže sagovornik N1.
 
Prema njihovim saznanjima, njihova ćerka nije jedina.
 
"Faktički imamo tri žrtve, tri krivična dela, od čega je jedno u produženom trajanju. Reč je o ozbiljnom krivičnom delu gde je zaprećena kazna zatvora od šest meseci do pet godina jer se radi o mlađim maloletnim licima", kaže advokat Vladimir Zdravković.
 
Postupak po sumnji za ovo teško krivično delo tekao je tako da se od prijave i izjave 9. avgusta danima nije događalo ništa.
 
"Meni je prosto neshvatljivo da slučaj bude prijavljen 9. avgusta, a tek 16. bude izrečena mera privođenja javnom tužiocu radi davanja iskaza u svojstvu osumnjičenog", kaže advokat.
Tužilac je tada ipak predložio meru pritvora do 30 dana, ali je u kuršumlijskom sudu sudija za prethodni postupak odbio takav predlog.
 
"Kolege će me razumeti, u pravosuđu znaju da se u promilima mere slučajevi kada sudija za prethodni postupak ne prihvati predlog Tužilaštva za određivanje pritvora. Ja sam to sad prvi put video", kaže advokat.
 
Otac jedne od devojčica smatra da je osumnjičeni ovakvim postupkom suda sada ohrabren i pita kakva je poruka njemu poslata. Porodica devojčice želi da poruka bude potpuno drugačija.
 
"Kada je reč o tabuisanju i guranju pod tepih ovakve teme, apsolutno sam protiv toga. Moja supruga i ja smo čvrsto rešeni da ovako postupimo, iako smo imali savete okoline, polovina nas je savetovala da ovo ne treba da radimo. Ako budemo ćutali i sve prepustili institucijama monstrumi će da šetaju i spopadaju našu decu", rekao je on.
  • Vlada

    20.08.2024 13:41
    @w/e

    Mali Perica se opet dohvatio pravne struke.
  • Pih

    20.08.2024 10:19
    Znači, pod vučićem možeš raditi šta hoćeš!
  • ex chapman

    20.08.2024 08:02
    ozbiljan problem
    treba najstroze kazniti
    a takodje i podvrgnuti obaveznom psihijatrijskom lecenju - kao i svakog drugog poremecenog ucinioca krivicnog dela
    ali treba biti i oprezan. nije svako na koga se uperi prstom obavezno zaista i kriv. ima i previse slucajeva zloupotrebe prava. a to je visestruko nemoralno: 1. optuzuje se nevin covek; 2. policija i drugi "organi" moraju da se bave laznim optuzbama, umesto da pomazu onima stvarnim zrtvama (a njih nazalost ima mnogo); 3. svaka lazna optuzba dodatno ponizava stvarne zrtve

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija