Nakon pretnji i uvreda, Vučić u poslastičarnici "Pelivan": Ovo mesto je simbol ljubavi

Predsednik Srbije Aleksandar Vučič posetio je beogradsku poslastičarnicu "Pelivan", koja se proteklih dana našla na meti uvreda na nacionalnoj osnovi, zbog kojih su vlasnici slučaj prijavili policiji.
On je poručio da takvim napadima nema mesta u Srbiji, kao i da su sve mere preduzete da se ne ponove.
 
Vučić je na Instagramu objavio snimak na kojem razgovara sa dvojicom vlasnika te poslastičarnice.
Kako je izjavio, "Pelivan je deo zajedničke baštine, ne samo Beograda, već i cele Srbije".
"Ovo mesto je simbol ljubavi, zajedništva i poštovanja koje traje više od jednog i po veka", rekao je predsednik Srbije.
 
On je istakao da, kao predsednik, želi da pošalje jasnu poruku da "pretnjama koje su prethodnih dana upućene vlasnicima, nema mesta u našem društvu".
 
"Srbija je zemlja svih njenih građana, bez obzira na nacionalnu ili versku pripadnost. Naš zadatak je da čuvamo i branimo našu zajedničku prošlost i budućnost", naglasio je Vučić.
 
On je rekao da su nadležni organi preduzeli sve potrebne mere kako bi zaštitili porodicu koja vodi ovu poslastičarnicu i obezbedili da se takvi incidenti ne ponove.
 
Podsetimo, vlasnici najstarije poslastičarnice na Balkanu su se u nedelju oglasili na društvenoj mreži X i podelili snimak telefonskog poziva na kojem se čuje ženski glas koji psuje i vređa porodicu Pelivan na osnovu nacionalnosti.
  • Andra

    21.08.2024 18:44
    Srbija
    Je drzava svih njenih gradjana, bez obzira na nacionalnu i versku opredeljenost… rece i mudro propusti da spomene politicku opredeljenost… trulo
  • Logi

    20.08.2024 17:36
    Kosovo
    Hoće li posetiti i Srbe kojima i danas divljaci pale kuće?
  • Pera

    20.08.2024 17:12
    Pinkrezija i ostala narko band
    Sve je ovo u njegovoj reziji da malo glumi dobricu..a samo nam je ogadio ove prodane duse

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija