Tokom vikenda zaplenjeno 156 boksova cigareta: Putnici švercovali "Marlboro", "Davidoff"...

Carinski službenici su tokom vikenda zaplenili ukupno 156 boksova neprijavljenih cigareta na graničnim prelazima Preševo i Aerodrom "Nikola Tesla".
Na ulazu prelaza Preševo je 18. avgusta iz smera Severne Makedonije na red za redovnu kontrolu pristigao "mercedes" stranih registarskih tablica kojim je putovala četvoročlana porodica,
 
Prilikom pregleda je inicijalno pronađeno 30 boksova cigareta ispod stvari u koferu, a potom je pronađeno još 14 u duplom dnu putne torbe.
Reč je o cigaretama marki "Marlboro", "Davidoff" i "Winston", koje su putnici po sopstvenoj izjavi poneli u Švajcarsku gde rade, jer im je cena u toj zemlji skuplja.
 
Međutim, kako podsećaju iz Carine Srbije, pri ulasku u državu putnici u ličnom prtljagu mogu preneti najviše 50 cigareta, 25 cigarilosa (do tri grama po komadu), 10 cigara, 50 grama duvana ili odgovarajuću kombinaciju navedenih proizvoda.
Na prelazu Aerodrom "Nikola Tesla" su 17. avgusta zabeležena dva slična pokušaja i zaplenjeno je ukupno 112 boksova cigareta kojima su bili ispunjeni koferi putnika.
 
U koferu jednog putnika je pronađeno 44 boksa cigareta stranog porekla, dok je u prtljagu drugog pronađeno čak 68 boksova.
 
"U svim zabeleženim slučajevima, putnici su procesuirani po hitnom postupku, a prekršajni sudovi su doneli pravosnažne presude kojima su kažnjeni novčanom kaznom i zaštitnom merom trajnog oduzimanja sporne akcizne robe", ističu iz Uprave carina Srbije.
  • BGD 011

    20.08.2024 15:58
    Neobavesten
    Zar nije dozvoljeno uneti jedan boks cigareta i flasu pica?! Tako je uvek bilo! Pedeset komada cigareta je dve i po paklica, sto bi znacilo da treca mora biti vec koriscena...interesantan zakon...koji li ga mozak osmisli?! Sreca, pa sam nepusac!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija