Đerlek: U zdravstvo se nije ovoliko ulagalo od Titovog vremena

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek rekao je da je proteklih godina u zdravstvo "uloženo nikad više novca" i "nabavljeno nikada više aparata".
Đerlek: U zdravstvo se nije ovoliko ulagalo od Titovog vremena
Foto: 021.rs
Kako je rekao, tokom godina su nabavljani mamografi, rendgeni, ultrazvukovi, a najavio da će svaki region imati magnetnu rezonancu.
Đerlek je za RTS izjavio da se "od doba jugoslovenskog predsednika Josipa Broza Tita nije ulagalo u zdravstvo kao sada".
Govoreći o četiri klinička centra u Srbiji, Đerlek je naveo da je niški završen, da u Beogradu i Novom Sadu "to ide planiranom dinamikom", dok se početak radova u Kragujevcu očekuje na proleće.
 
Đerlek je rekao da će u Dečiju kliniku Tiršova 2 biti investirano 118 miliona evra, kao i da se opšte bolnice i zdravstveni centri grade u Novom Pazaru, Prokuplju, Leskovcu, Vranju, Surdulici, Kikindi.
  • iguman

    21.08.2024 14:20
    Da li ti znaš ko je bio Tito?
    Imao je mnogo minusa ali je zdravstvo funcionisalo " k'o doxa".
    I, drigi put, kada spominjes Tita, stani mirno.
  • Tulipan

    21.08.2024 13:55
    Ko Tele u šarena vrata
    Mirsade ,ima nas ! iz tog vremena!
  • Dunja

    21.08.2024 12:55
    Da
    I nikad manje lekara po zdravstvenim institucijama i nikad bolesnije rukovodstvo, nikad groznijih međuljudskih odnosa a sve to zahvaljujući AV i njegove usrane politike.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija