Projekat "Jadar" u javnosti neizvestan, a Rio Tinto već traži zaposlene: "Otkud sad ovo?"

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić objavila je da je kompanija Rio Tinto krenula da traži zaposlene koji će raditi iz Beograda ili Loznice.
Oglas za posao našao se na mreži LinkedIn, a u kom je navedeno da se  traži osoba koja će biti rukovodilac na projektu "Jadar".
 
Zaduženja će biti u području podzemnih radova i da je reč o poslu sa punim radnim vremenom sa sedištem u Beogradu ili Loznici.
 
Kako je navedeno, zaduženja su "koordinacija tehničke optimizacije, nabavka opreme i ugovaračke strategije za deo budućih podzemnih aktivnosti na Projektu 'Jadar'".
 
Zaduženja, prema oglasu na LinkedIn-u, zahtevaće upravljanje poslovima izgradnje u području podzemnih radova, nadziranje nabavki, izgradnje i angažovanje izvođača i slično.
U oglasu se dodatno objašnjava da je projekat "Jadar" projektovan u skladu sa najvišim standardima u oblasti zaštite životne sredine i ljudskih prava Republike Srbije i Evropske unije.
 
"Za nas su bezbednost i zdravlje naših zaposlenih, izvođača radova i lokalne zajednice uvek na prvom mestu. 'Jadar' je jedna od najvećih grinfild investicija za eksploataciju litijuma na svetu i ležište svetske klase. Naša vizija je da odgovorno i bezbedno razvijemo planirani podzemni rudnik uz stvaranje dugoročnih koristi za Srbiju, lokalnu zajednicu, našu kompaniju i kupce naših proizvoda", ističe se u oglasu.
 
 
Tepić je zato upitala predsednika Srbije Aleksandra Vučića kako je moguće da kompanija Rio Tinto traži radnike ako još ništa nije odlučeno o eksploataciji litijuma.
 
"Otkud sad ovo, gospodine Vučiću? Vaši ortaci iz 'Rio Tinta' već oglasili radna mesta za izgradnju rudnika litijuma. A vi ni ne znate, tek ste krenuli u narod da pitate za rudnik", napisala je Tepić na društvenoj mreži Iks.
  • Koja

    21.08.2024 13:16
    @sarmica brankica
    Hehe ,pa ti draga sve pomešala , mora se škola završiti (makar osnovna) , onda negde pročitano , analizirati pa tek onda nešto konstatovati . Ti jadna obrnula redosled !
  • Auu Auu

    21.08.2024 12:19
    Ovo bez ustanka se neće završiti, Vučić je prevario glasače
  • Sremica BRANKA

    21.08.2024 08:40
    Bice,bice
    Videcete,jer sto je Seseljeva doktrina zacrtala,od klanja zardjalim kasikama,preko poklona PKB,BORA,BEOGRADA NA VODI,kraj nece biti u Jadru.Cilj su rezerve zlata a ovo je samo strategija ubijanja bunta u narodu.A narod vise nema snage ni da dise,ni dostojanstva da brani ni sebe,ni narastaj koji dolazi,i bice moderno roblje na sopstvenoj dedovini.Srbi iz bivsih republika su ciljno dovedeni da budu "spasenio"ali cilj je da vlastima budu odani,poslusni i zahvalni za to "spasavanje".Ko zna u kojoj svetskoj kuhinji je sve ovo skuvano.Mozda ce se nekad saznati ali tad to nece biti ni vazno,a glavni akteri ce bitu u Raju,ili Paklu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija