Direktor CIA stigao u Srbiju

Direktor američke Centralne obaveštajne agencije (CIA) Vilijam Berns stigao je u Beograd.
Kako je nezvanično potvrđeno za Danas, on je sinoć iz Sarajeva došao u glavni grad Srbije.
 
Izvori ovog lista navode da mu je domaćin Bezbednosno-informativna agencija (BIA) na čijem je čelu Vladimir Orlić.
Na zvaničnom sajtu predsednika, Aleksandra Vučića, za sad nema zvanične najave susreta sa američkim zvaničnikom.
 
Vilijam Bil Berns je položio zakletvu kao direktor CIA-e u martu 2021, čime je postao prvi karijerni diplomata koji je obavljao dužnost direktora agencije. Predsednik Bajden ga je unapredio u člana kabineta u junu 2023.
Kako je preneo Vojs of Amerika, direktor Berns je služio šest predsednika i administracija (iz obe stranke) tokom skoro četiri decenije javne službe u diplomatiji i obaveštajnim službama. On je tek drugi diplomata u istoriji koji je postao zamenik državnog sekretara, a bio je i američki ambasador u Rusiji i Jordanu.
 
Posle penzionisanja iz diplomatske službe krajem 2014. godine, direktor Berns je bio predsednik Karnegijeve zadužbine za međunarodni mir.

Diplomirao je istoriju na Univerzitetu LaSal, a magistrirao i doktorirao međunarodne odnose na Univerzitetu Oksford.

  • 9

    22.08.2024 10:20
    Al će biti
    Zavrtanja Jajca eno medo se od neki dan još oporavlja niti ga je u javnosti niti u vestima . Ništa sveserBski sabor , mantijaši , 100 za jednoga , otcepljenje . Ladni oblozi da bol brže prođe . Kod nas jedino "čale" ima šansu da se provuče .
  • Fića

    22.08.2024 07:55
    Sad će...!
    Sad će "vrhovniK..." da mu podvikne...!
  • A

    22.08.2024 07:03
    doneo listu inventara firme d.o.o. srpski svet.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kupcu umesto iPhone-a poslala dve jabuke

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je podnelo optužni predlog protiv O.K. (27) zbog sumnje da je kupcu preko sajta "Kupujem-prodajem" umesto mobilnog telefona "iPhone" poslala dve jabuke.