Voštinić: Vlast hapsi aktiviste kako bi naveo narod da digne ruke od protesta

Aktivista Lokalnog fronta iz Predrag Voštinić ocenio je da vlast podiže brojne krivične i prekršajne prijave protiv učesnika antilitijumskih skupova kako bi ih naveo da dignu ruke od protesta.
Voštinić: Vlast hapsi aktiviste kako bi naveo narod da digne ruke od protesta
Foto: 021.rs
"Često koristimo reč 'zastrašivanje', ali verujem da, kada se govori o odnosu aktuelnog režima prema aktivistima i oponentima postoji pogodnija reč. Ona glasi: iznurivanje. Dakle, nije ključno izazivanje straha da će vam se našto slično ponovo desiti, nego je namera da s vremenom dignete ruke od svega. Ako dignete ruke od svega, nećete dići revoluciju", rekao je Voštinić u intervjuu za nedeljnik Vreme.
Dakle, nastavio je, "u jednom trenutku izgubićete snagu i volju da se i dalje bavite aktivizmom, jer to postaje - i po vas i vaše okruženje - isuviše iscrpljujuće, i materijalno, i fizički, i emotivno".
"Da jednog trenutka kažete: stvarno, ja ovo više ne mogu. Ili da to ne izgovorite već da tiho pristanete da ostatak života plivate nizvodno", objasnio je Voštinić.
 
Još uvek je rekao da vlast nije uhapsila maltene nijednog od organizatora protesta ili vodećih i odgovornih članova organizacija koje stoje iza protesta i istakao da "to nije slučajno. Cilj je udar na homogenost organizacija".
  • Goran

    22.08.2024 19:57
    To što ti zoveš milicija se odavno zove policija.Što se tiče ostalog nemam šta da ti kažem mnogo je bez veze
  • Znas, ali pravis se

    22.08.2024 17:53
    da ne znas

    Goran
    22.08.2024 • 15:33
    Pa ti prijatelju kažem da ne pričam ako ne znam,U redu za te poljoprivrednike koje ti navodiš da su lično video stvarno na znam.Isto tako ne znam kako ti nisi video ili nisi hteo da vidiš kako su protestanti prošli u Francuskoj,Belgiji Engleskoj...ja sam video u Parizu svojim očima a ti probaj da vidiš na mrežama.

    Dobro, znaci nije bas tako kao sto ti pokusavas da predstavis. I to sto si ti video je Pariz koji je ekstreman po svakom pitanju, a pogotovo po domicilnom stanovnistvu. Mislim da mi ovde ipak pricamo o nasem stanovnistvu, nasem interesu kao naroda i nasoj miliciji, a to je slucaj koji sam ja video u Nemackoj, gde je i narod i milicija na strani naroda. Ne tuce i ne salje odmah u zatvor kao sto ti ovde pokasavas da predstavis i opravdas.
  • Biciklista

    22.08.2024 17:13
    @Goran

    Još jedan tupavi gastos koji fantazira da je video Pariz iz kabine teretnog kamiona na obilaznici...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kupcu umesto iPhone-a poslala dve jabuke

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je podnelo optužni predlog protiv O.K. (27) zbog sumnje da je kupcu preko sajta "Kupujem-prodajem" umesto mobilnog telefona "iPhone" poslala dve jabuke.