Prevrnuo se čamac s migrantima na Drini: Osam mrtvih, traži se beba, većina preživelih maloletnici

Iz Drine je do sada izvučeno osam tela migranata iz čamca koji se jutros prevrnuo ploveći iz Srbije ka Bosni i Hercegovini.
"Jutros oko 6 sati prilikom nelegalnog prelaska granice došlo je do prevrtanja čamca. Tačne informacije ne znamo, trenutno je pronađeno osam osoba. Nažalost, mislimo da se traga za jednom bebom i majkom. To je nešto s čim sad raspolažemo", rekao je vođa spasilačkog tima Uprave civilne zaštite Republike Srpske Vlada Rančić novinarima.

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić saopštio je da su pripadnici MUP-a pretragom reke Drine i sprudova u mestu Vrhpolje kod Ljubovije pronašli tela sedam migranata koji su se utopili, nakon što se noćas prevrnuo čamac.

Dačić je ukazao na to da su pripadnici Sektora za vanredne situacije kod mesta Vrhpolje izvukli na obalu beživotna tela šest migranata koji su iz Srbije pokušali da pređu reku između mesta Drlača kod Ljubovije i Orlice u opštini Zvornik.
 
Takođe, na području Vrhpolja uočeno je još jedno telo na nepristupačnom terenu i pripadnici Ronilačke jedinice Žandarmerije intenzivno rade na izvlačenju, dok je na teritoriji Bosne i Hercegovine u visini mesta Lonjina pronađeno još jedno telo, predočio je on i dodao da policija i vatrogasci-spasioci nastavljaju dalju pretragu Drine i terena oko nje.

Potpredsednik Vlade je naveo da je od ukupno 18 preživelih migranata, 16 iz Sirije i dvoje iz Egipta, pri čemu je od tog broja osam punoletnih, a 10 maloletnih lica.

On je rekao da je identifikacija beživotnih tela u toku, napomenuvši da MUP Srbije u vezi sa ovim događajem sve vreme sarađuje sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske.

  • @Zašto

    22.08.2024 15:08
    Zato što iz nekog, nama nedokučivog razloga bogato,demokratsko i otvoreno društvo neće da omogući migrantima da dodju kod njih na Zapad, gde su i naumili i gde ih očekuju raširenih ruku, nego dozvoljava da se lomataju kroz države u kojima žive zatucani ksenofobi (koji su uz to i siromašni).
  • pajo patak

    22.08.2024 15:06
    @Светозар Милетић
    posle ovog komentara samo ti fale golubovi, da ti urade ono isto na glavi, što rade više od osamdeset godina na radu Ивана Мештровића.
  • Veroljub

    22.08.2024 14:04
    prinudni radnik
    ako riotinto počne s radom- mi ćemo biti ovi što se spasavaju u gumenim čamcima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kupcu umesto iPhone-a poslala dve jabuke

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je podnelo optužni predlog protiv O.K. (27) zbog sumnje da je kupcu preko sajta "Kupujem-prodajem" umesto mobilnog telefona "iPhone" poslala dve jabuke.