Makron u Srbiji 29. i 30. avgusta, razgovaraće sa Vučićem

Predsednik Francuske Emanuel Makron boraviće u Beogradu 29. i 30. avgusta, u poseti tokom koje će potvrditi podršku evropskim integracijama Srbije, saopštila je danas Jelisejska palata.
Makron u Srbiji 29. i 30. avgusta, razgovaraće sa Vučićem
Foto: Beta/AP
Posle zvanične posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića Parizu u aprilu, poseta će biti prilika da šefovi država razgovaraju o ekonomiji, zdravstvu, energetici, kulturi i veštačkoj inteligenciji, navodi se iz istih izvora.
Dočekujući Vučića u Francuskoj, Makron je izjavio da je budućnost Srbije u Evropskoj uniji i "nigde drugde".
On je pozvao Beograd i Prištinu da "svako uradi svoj deo posla" i da napreduju na putu normalizacije odnosa. 
 
Francuska je početkom avgusta osudila jednostrane akcije kosovskih vlasti koje ugrožavaju napore za normalizaciju odnosa između Beograda i Prištine, "preduslove za realizaciju evropske perspektive dve zemlje", podseća agencija Frans pres.
  • @Rotkvarijanac

    23.08.2024 07:34
    @Rotkvarijanac a ja bi još dodao "nećete prodavati našu struju" jer hoće da prodaju EPS i da Srbija postane prva država u svetu u kojoj stranci vrše naplatu struje.
    Jeste u EPS-u ima mnogo parazita i krade seali te pare ostaju u Srbiji, kako se ono kaže gde ima tu i preliva, a prodajom EPS-a bi te pare od tada pa zauvek išle strancima, a iz EPS-a bi bili svi pootpuštani. I to bi automatski značilo 1 milion Srba manje u nekoj budućnosti, jer taj siguran i ogroman prihod u Srbiji naplata struje bi uzeli stranci.
    Nedopustivo !
  • iguman

    22.08.2024 16:33
    Da li mi imamo odgovarajući podrum?
  • Miki

    22.08.2024 15:31
    Hoce li on i nas presednik ostati do jutarnjih casova zajedno,kao onomad?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kupcu umesto iPhone-a poslala dve jabuke

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je podnelo optužni predlog protiv O.K. (27) zbog sumnje da je kupcu preko sajta "Kupujem-prodajem" umesto mobilnog telefona "iPhone" poslala dve jabuke.