Učenici iz Srbije osvojili medalje na Evropskoj juniorskoj informatičkoj olimpijadi

Tim Srbije osvojio je dve srebrne i dve bronzane medalje na Evropskoj juniorskoj informatičkoj olimpijadi održanoj u Kišinjevu.
Učenici iz Srbije osvojili medalje na Evropskoj juniorskoj informatičkoj olimpijadi
Foto: Pixabay

Kako je saopštilo Društvo matematičara Srbije, olimpijada je održana od 16. do 22. avgusta, a okupila je mlade talente iz Evrope, koji su se takmičili u rešavanju složenih algoritamskih problema.

Pavle Damjanović, učenik osnovne škole "Nada Popović" iz Kruševca i Lazar Kolundžija učenik gimnazije "Svetozar Marković" iz Niša osvojili su srebrne medalje.

Petar Banović učenik Matematičke gimnazije u Beogradu i Irina Stanišić učenica osnovne škole "Sveti Sava" iz Kragujevca, osvojili bronzane medalje.
  • Drug Brežnjev

    23.08.2024 09:25
    Trener
    Kolike su im premije za medalju ?
    Koliko treneri dobijaju godisnje za plasman na olimpijadu ?
    Hoće li ih precednik pomenuti negde ?
    Hoće li ostati u
    Srbiji ???
    JAVI SE PIKSII
  • Lili

    23.08.2024 02:51
    ?
    Zašto sportisti za medalju (pucanje iz pištolja npr. - valjda se to sportom zove) dobijaju premije od kojih se normalnom svetu zavrti u glavi, a vredna i pametna deca, budućnost naša - ništa? Samo neka mi neko objasni jer ja sebi ne umem.
  • Nada Skobalj

    23.08.2024 01:24
    Bravo deco! Ponosimo se sa Vama! Puno uspeha i dalje!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kupcu umesto iPhone-a poslala dve jabuke

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je podnelo optužni predlog protiv O.K. (27) zbog sumnje da je kupcu preko sajta "Kupujem-prodajem" umesto mobilnog telefona "iPhone" poslala dve jabuke.