Smederevska železara mora da plati milion dinara zbog zagađenja vazduha

Ekološki pokret "Tvrđava" saopštio je da je smederevska železara kojom upravlja kineska kompanija HBIS osuđena da plati novčanu kaznu od milion dinara zbog zagađenja vazduha.
Smederevska železara mora da plati milion dinara zbog zagađenja vazduha
Foto: Pixabay (ilustracija)
Nikola Krstić iz pokreta "Tvrđava" rekao je agenciji Beta da je Privredni sud u Beogradu osudio i petoro odgovornih lica koja rukovode procesima u Železari i koji će morati da plate po 60.000 dinara.
"Ovo je prva presuda protiv smederevske železare zbog zagađenja vazduha i dokaz da je sve što godinama govorimo o zagađenju iz fabrike istina. Nemamo problem s tim što je HBIS kineska kompanija, niti želimo da se ona zatvori. Sve što želimo je da počne da poštuje Ustav i zakone Republike Srbije, i da prestane sa trovanjem građana Smedereva", istakao je Krstić.
Prema njegovim rečima, ova kazna predstavlja dobru osnovu za dalju borbu i jasan dokaz da postoji veliko zagađenje vazduha u Smederevu, "koje je sada priznato i od državnih organa".
  • Niko!!

    23.08.2024 13:32
    Nečuvena diskriminacija!
    Čudi me da se "ekološke nevladine organizacije" NE izjašnjavaju o ovome... Treba li da sumnjam u inostrane sponzore da nisu poslali honorare za ovog zagađivača? Ili treba da sumnjam da su ovakvi zagađivači pošteđeni od inostrane agende?
    A što sad ćutite?
  • Milan NS

    23.08.2024 12:29
    Nisam ovo pročitao
    na provladinim portalima niti čuo u Drugom dnevniku... oh, wait!
  • Ja

    23.08.2024 12:26
    Racunica
    Koliko su oni zaradili time sto su stedeli na zastiti zivotne sredine, kazna je samo da se kaze da je kaznjen a osetiti nece, nego nastaviti kao i do sad. Pri tom, priroda i ljudi na koje ima negativan uticaj i koji ce snositi posledice nemaju nista od toga sto su oni kobojagi kaznjeni.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kupcu umesto iPhone-a poslala dve jabuke

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je podnelo optužni predlog protiv O.K. (27) zbog sumnje da je kupcu preko sajta "Kupujem-prodajem" umesto mobilnog telefona "iPhone" poslala dve jabuke.