Podignuta optužnica protiv doktorke za koju se sumnja da je izdavala lažne potvrde o vakcinaciji

Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva (VJT) u Beogradu podnelo je Višem sudu u Beogradu optužni predlog protiv A. N. (52).
Podignuta optužnica protiv doktorke za koju se sumnja da je izdavala lažne potvrde o vakcinaciji
Foto: 021.rs
Optužnica je podignuta zbog sumnje da je kao doktor u Domu zdravlja "Kovačica" omogućila nevakcinisanim licima da dobiju potvrde o izvršenoj vakcinaciji protiv kovida-19. 
 
Okrivljenoj se na teret stavlja krivično delo "zloupotreba službenog položaja", saopštilo je VJT. 
Postoji opravdana sumnja da je A. N. od novembra 2021. godine do januara 2022. godine omogućila uvođenje u evidencije o izvršenoj imunizaciji i izdavanje potvrde o izvršenoj vakcinaciji protiv kovida-19, kao i dobijanje potvrda o vakcinaciji vakcinama Fajzer, Sputnjik i Sinofarm, za sedam lica koja nisu vakcinisana. 
 
Ona je, kako navodi VJT, ranije osuđenoj M.R. kao administrativnom pomoćnom radniku u tom domu zdravlja davala unapred popunjene saglasnosti za sprovođenje preporučene imunizacije lica s njihovim ličnim podacima i vrstama vakcine, iako oni nisu prethodno vakcinisani. 
M.R. je na osnovu sporazuma o priznanju krivičnog dela "zloupotreba službenog položaja", presudom Višeg suda u Beogradu u januaru 2024. godine osuđena na uslovnu kaznu od 18 meseci zatvora s rokom provere od četri godine. 
 
Takođe, dodaje se, i doktor u ovom domu zdravlja P.V. je na osnovu sporazuma o priznanju krivičnog dela "zloupotreba službenog položaja" i "primanje mita" presudom Višeg suda u Beogradu u decembru 2023. godine osuđen je na kaznu od godinu dana kućnog zatvora i oduzimanje imovinske koristi od 850 evra.
  • Andrija Šrek

    23.08.2024 14:59
    ...
    Potrebno je takođe proveriti koji pedijatri izdaju potvrde za upis dece u I razred osnovne škole bez izvršene zakonski obavezne vakcinacije.
  • komšinica

    23.08.2024 13:40
    Hoće li I našim političarima i njima bliskim mufljuzima biti oduzeta imovinska korist?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija