Protest ispred RTS-a protiv neadekvatnog izveštavanja pomeren zbog Bajaginog koncerta

Udruženje građana Eko straža najavilo je da će u nedelju, 1. septembra održati protest ispred zgrade RTS u Beogradu zbog "neadekvatnog" izveštavanja Javnog servisa o ekološkom aktivizmu u Srbiji.
Protest ispred RTS-a protiv neadekvatnog izveštavanja pomeren zbog Bajaginog koncerta
Foto: 021.rs
Osnivač Eko straže Bojan Simišić rekao je agenciji Beta da je skup prijavljen policiji a da je datum održavanja protesta "definitivan".
 
Prethodno je protest najavljen za 31. avgust, ali je zbog koncerta Bajage i Instruktora pomeren za dan.
"Ovaj protest će biti malo drugačiji od ostalih, organizuju ih aktivisti zajedno sa svojim porodicama", objavljeno je na Instagram stranici Eko straže.
 
Apelovali su na građane da na protest ponesu zastave Srbije i ekološke transparente a političare su pozvali da na skup dođu u svojstvu građana, "bez stranačkih transparenata".
Eko straža zatražila je ranije da im Javni servis omogući da u programu uživo govore o ekološkom aktivizmu u Srbiji.
 
Prethodno, Eko straža je najavila da će dostaviti Savetu Evrope i međunarodnim ekološkim kao i organizacijama za zaštitu ljudskih prava registar tužilaca i sudija u Srbiji koji su zloupotrebili položaj u vezi sa privođenjem aktivista posle protesta zbog najave iskopavanja litijuma.
 
Aktivistkinja tog udruženja Aleksandra Bulatović je za N1 rekla da će tražiti da prema tim sudijama i tužiocima budu preduzete sankcije "dok ne budu procesuirani u okviru tranzicione pravde". 
  • xyz

    23.08.2024 15:13
    Pozdravljam organizatore skupa ali zašto ne pozovete i popove ? u crnoj gori su popovi pevali ne damo litije a ovde neka pevaju ne damo litijum i svi će biti u redu.
  • pajo patak

    23.08.2024 15:05
    jbte
    ovo kao nekad u SFRJ: Naša akcija: "Ništa nas ne može iznenaditi" odložena zbog kiše.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kupcu umesto iPhone-a poslala dve jabuke

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je podnelo optužni predlog protiv O.K. (27) zbog sumnje da je kupcu preko sajta "Kupujem-prodajem" umesto mobilnog telefona "iPhone" poslala dve jabuke.