Podignuta optužnica protiv dvojice zbog ubistva u Zemunu: Sedam puta pucali u žrtvu

Više javno tužilaštvo (VJT) Beogradu podiglo je optužnicu protiv Sanjina Š. (33) zbog sumnje da je 17. februara 2024. godine ubio M.Š. u čemu mu je s umišljanjem pomogao Branko S. (34).
Podignuta optužnica protiv dvojice zbog ubistva u Zemunu: Sedam puta pucali u žrtvu
Foto: 021.rs
Obojici okrivljenih se na teret stavljaju krivična dela "teško ubistvo u saizvršilaštvu" i "nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija", saopštilo je VJT. 
Tužilaštvo je predložilo sudu da donese rešenje da se Sanjinu Š. sudi u odsustvu jer za to postoje naročito opravdani razlozi, s obzirom da se nalazi u bekstvu, dok je za Branka S. predloženo produženje pritvora. 
 
Postoji opravdana sumnja da je najpre Brako S. 4. februara u rentakar agenciji u Pančevu iznajmio automobil marke "škoda fabia" lažno se predstavljajući imenom "Ivan Milić" s vozačkom dozvolom Republike Slovenije. 
Istog dana je iznajmio stan u Borči za Sanjina Š, pa su zatim 12, 13. i 15. februara okrivljeni zajedno obilazili lokacije i vršili opservaciju terena u blizini mesta stanovanja oštećenog M.Š. u Zemunu, kako bi utvrdili njegove navike i kretanja, te se prirpemili za izvršenje krivičnog dela. 
 
Oni su 17. februara 2024. godine videli M.Š. kako izlazi iz dvorišta porodične kuće, i tada je Sanjin Š. iz neposredne blizine u žrtvu ispalio sedam metaka, usled čega je M.Š. od zadobijenih povreda preminuo.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kupcu umesto iPhone-a poslala dve jabuke

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je podnelo optužni predlog protiv O.K. (27) zbog sumnje da je kupcu preko sajta "Kupujem-prodajem" umesto mobilnog telefona "iPhone" poslala dve jabuke.