Mađarska odlikovala Vučića: Predsedniku Srbije dodeljen Orden za zasluge i zlatna zvezda

Mađarska je predsedniku Srbije Aleksandra Vučića dodelila veliki krst Ordena za zasluge sa ogrlicom i zlatnom zvezdom Republike Mađarske.
Kako je potvrđeno za Tanjug u Predsedništvu, ovo je urađeno na predlog mađarskog premijera Viktora Orbana, a ove odlike je Vučiću dodelio predsednik Mađarske Tamaš Šuljok.
"Vučiću je odlikovanje dodeljeno zbog rada na produbljivanju odnosa između Mađarske i Srbije, a kao priznanje za posvećenost razvoju ekonomskih, energetskih i bezbednosno-političkih strateških saradnji, kao i za velike zasluge u istorijskom pomirenju mađarskog i srpskog naroda", navodi se u obrazloženju odluke objavljene u mađarskom Službenom glasniku, a koje su preneli mađarski mediji.
Veliki krst Ordena za zasluge jedno je od najviših državnih odlikovanja Republike Mađarske koje se dodeljuje osobama za izuzetne zasluge. 
 
Mađarski premijer Viktor Orban dobio je pre dve godine Orden za zasluge Republike Srbije.
  • Vojvođanka

    23.08.2024 23:19
    Đeste lopovi?!!!!
  • Деда Перица

    23.08.2024 23:17
    Нормално је да одликују један другог без владе и скупштине ,ти мене ја тебе ,е сад колико Орбан има својих фирми у Србији није битно али је битно колико AV има својих у Мађарској то јест његови кумови ,па ће му после каријере кумови поклонити ,а ово одликовање као за време социјализма Предлажем Самог Себе а ти дигни два прста
  • Коузи Пауел

    23.08.2024 22:14
    Да ли је то
    због хунгаризације Војводине ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kupcu umesto iPhone-a poslala dve jabuke

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je podnelo optužni predlog protiv O.K. (27) zbog sumnje da je kupcu preko sajta "Kupujem-prodajem" umesto mobilnog telefona "iPhone" poslala dve jabuke.