Protest protiv rudarenja litijuma održan u Pirotu

Protest protiv rudarenja litijuma u organizaciji pokreta "Odbranimo reke Stare planine" održan je u centru Pirota.
Protest protiv rudarenja litijuma održan u Pirotu
Foto: 021.rs (ilustracija)
"Iako je Jadar 500 kilometara udaljen od Pirota, odlučili smo da podržimo borbu većine građana Srbije", moglo se čuti na skupu, prenosi RTS.
Na protestu su govorili stručnjaci iz više oblasti kao i ekološki aktivisti Desimir Stojanov iz Rakite i Aleksandar Panić iz "Odbranimo reke Stare planine" koji je pozvao naše sportiste i sveštenstvo da daju podršku svim ljudima u Srbiji kojima preti ekološka katastrofa.
"Želimo da vas upoznamo sa opasnostima i posledicama do kojih bi dovela eksploatacija litijuma, da predočimo činjenice na osnovu kojih ćete sami formirati mišljenje o ovoj temi", rekli su aktivisti obraćajući se građanima.
 
Skup u Pirotu je protekao mirno i nije bilo protesne šetnje ulicama grada.
 
Među prisutnima je bio i narodni poslanik Aleksandar Jovanović Ćuta.
  • Koja

    24.08.2024 11:33
    Hehe
    500 km , ali za zgubidane to je blizu ...
  • zoki

    23.08.2024 23:45
    samo napred!
    samo napred! zdravlje i Srbija nema cenu. AV! ima.
  • злица

    23.08.2024 23:27
    ?
    Ја сам мишљења да ова оскарова мизерија не чује и не види народ у центру места.Зато сви знамо у којој су улици па требало би преместити у исте,можда би онда видели и чули...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kupcu umesto iPhone-a poslala dve jabuke

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je podnelo optužni predlog protiv O.K. (27) zbog sumnje da je kupcu preko sajta "Kupujem-prodajem" umesto mobilnog telefona "iPhone" poslala dve jabuke.