Vojni penzioneri: Vučiću, država da vrati ono što nam je otela 2012. godine

Udruženje sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije upitalo je predsednika republike Aleksandra Vučića kada će Vladi predložiti da država vrati sve ono što je penzionerima oteto od 2012. godine.
Vojni penzioneri: Vučiću, država da vrati ono što nam je otela 2012. godine
Foto: 021.rs
Kako se navodi, svedoci su toga da sve njegove ideje Vlada i usvaja.
 
"Toliko puta ste se zahvaljivali penzionerima na uspešnoj finansijskoj konsolidaciji da je red da oteto vratite. Za početak biste mogli da uvećate penzije tako da prosečna penzija bude najmanje 58 odsto prosečne plate kao što je bila 2012. godine jer penzioneri ne mogu drugačije preživeti najveće cene hrane u Evropi", saopštilo je ovo udruženje.

Kako su poručili Vučiću, on je 2014. godine obećavao da penzije neće biti smanjivane pa bi na neki način to obećanje trebalo da održi ako ne želi da ostane zapamćen u istoriji "kao neko ko je penzionerima neprekidno prodavao maglu".

"Imamo mi još ideja kako svi penzioneri mogu i treba dostojanstveno da žive u Srbiji, ali nikako da one postanu i vaše", naveli su vojni peznioneri, povodom izjave Vučića da je Vlada prihvatilja njegovu ideju da se od decembra ove godine, a ne januara 2025, povećaju penzije.

  • Aнтун Чупак

    25.08.2024 09:35
    То при упитајте оног Вашег бившег каплара који Вас је ђутуре ономад отерао у пензију???!!!
  • Ružica

    24.08.2024 20:01
    ,,zamolnici"
    Bože, koliko je ovo ponižavajuće.
    Prestanite da se ,,zamoljavate" i da se zahvaljujete jedni drugima. Kao da dajete iz svog novčanika.
    Booožeee...???
  • Dragsn

    24.08.2024 19:02
    Penzije
    Cast pojedincima. Imate bre po dva stana bogovske penzije i radite i dalje . Svima koji bilo sta rade bih oduzeo penziju i visak stambenog prostora. Dok su vam zaposleni bili na rubu ezistencije generali su dobijali i po trci stan ,zaposlenima ste zakidali zarade od 2000 na ovamo samo da bi vi imali. Vama su isplacene razlike dok CL ostala kratka i za plate i za stanove. SRAM VAS BILO JER STE IMALI SVE PRIVILEGIJE I TO VAM JE MALO.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

SBB: Oseti slobodu uz EON pakete

SBB kompanija je danas započela novu marketinšku kampanju kojom predstavlja sve prednosti EON paketa, uz koje korisnici imaju jedinstveno iskustvo gledanja televizije, super brz internet i digitalnu f