Vučić: Sa šefom CIA vodio sam važan razgovor za budućnost zemlje

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je da je sa šefom američke Centralne obaveštajne agencije (CIA) Vilijamom Bernsom vodio vrlo korisne i dobre razgovore.
Vučić: Sa šefom CIA vodio sam važan razgovor za budućnost zemlje
Foto: 021.rs
Dodaje i da se smeje onima koju komentarišu kako je poseta Srbiji bila skrivena, a u BiH transparentna.
 
"Znate, razgovarate sa vašim gostima pa vidite hoće li javnost ili ne... Mi, kao ozbiljna zemlja, smatrali smo da je to najbolji mogući način, a i Amerikanci, kao najozbiljnija zemlja na svetu, uz Kinu, smatrali su da je to najbolji mogući način praćenja posete", naveo je Vučić.
Dodao je da su teme bile važne za budućnost regiona i Srbije, kao i da su imali pristojan i važan sastanak.
 
Vučić je nakon polaganja kamen-temeljca objekta za smeštaj i obuku pripadnika Odreda vojne policije specijalne namene "Kobre", govoreći o donacijama iz inostranstva nevladinom sektoru, kazao da je to važan priliv stranih investicija u Srbiju, kao i da deo tog novca završi u šoping centrima kao što su Galerija i Ušće, "što podiže potrošnju i stopu rasta".
Dodao je i da je čudno što su te donacije "u odnosu na pre dve ili tri godine povećane za tri puta".
 
Upitan zbog čega bi zapadne zemlje učestvovale u protestima protiv litijuma koji je zapadni projekat, Vučić je rekao da mu nije jasno kako oni kojima su "uvek bila puna usta Evrope" odjednom sada kažu da Evropa nema standarde zaštite životne sredine.
 
"Ja sam razumeo da su (Dragan) Đilas i svi oni proevropski orijentisani, da veruju u Evropu i njene standarde, a onda kad im je zatrebalo da ne veruju, onda su se naglo setili da Evropi ne treba da veruju ništa", kazao je Vučić.
  • Aca

    25.08.2024 00:17
    Majke mi
    Evo ću da legalizujem sve svoje mutne rabote, al'od sutra...
  • Vlada

    24.08.2024 19:57
    A botovi
    svi otisli na more u Hrvatsku o trosku cia-e, hahahahahahaha
  • Ružica

    24.08.2024 19:19
    Standardi
    Baš zato što verujemo u evropske standarde, a oni svoje standarde potvrđuju činjenicom da neće kopati u svojim zemljama, jer im njihovi standardi ne dozvoljavaju.
    Kamo sreće da i u Srbiji postoje standardi koji bi se, naravno, poštovali i sprečili iskopavanje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija