MUP: Svakodnevno više od 1.000 prekršaja vozača autobusa i teretnih vozila

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova na dnevnom nivou otkriju više od 1.000 prekršaja vozača autobusa.
MUP: Svakodnevno više od 1.000 prekršaja vozača autobusa i teretnih vozila
Foto: Pixabay
MUP je izdao apel povodom današnje saobraćajne nesreće kod Beograda, kada je došlo do sudara gradskog autobusa i kamiona, u kojoj je nastradala jedna, a povređeno još 18 osoba.
 
Jedna osoba ima povrede opasne po život, a još četiri su teško povređene.
Prema prvim informacijama, do udesa je došlo usled naletanja autobusa na teretno vozilo prilikom kretanja u smeru ka Beogradu.
 
"Saobraćajna policija u kontinuitetu sprovodi kontrolu vozača komercijalnih vozila i nadzor nad radom prevoznika, a tokom akcija pojačane kontrole usmerenih na ovu kategoriju vozača, na dnevnom nivou se na području Republike Srbije izvrši kontrola više od 1.300 vozača teretnih vozila i više od 200 vozača autobusa, dok se na dnevnom nivou otkrije više od 1.000 prekršaja ovih vozača", navodi se u saopštenju.
Dodaju da će nastaviti da kontrolišu vozače komercijalnih vozila kako bi se očuvao nivo bezbednosti svih učesnika u saobraćaju.
 
"Uprava saobraćajne policije apeluje na sva pravna lica, preduzetnike i fizička lica koja raspolažu komercijalnim vozilima da propisno i bezbedno učestvuju u saobraćaju", zaključuje se u saopštenju MUP-a.
  • Vukska

    24.08.2024 19:27
    .
    Dule
    24.08.2024 • 18:10

    Razumem te donekle, policija nam je sačuvaj bože,ali bus se zakucao od nazad u kamion koji je stajao verovatno. Dalje nema, ako vozač busa nije kriv onda ne znam ko je. Spavao čovek, pričao sa putnikom, čačkao mobilni...
  • Zguba

    24.08.2024 19:25
    @
    B
    24.08.2024 • 16:33

    Ako možeš ukratko da mi objasniš šta znači i koja je to zaustavna traka na bulevaru oslobođenja ili bilo kom drugom bulevaru? i drugo, kako bi ti na mestu dostavljača robe to radio?
    Parkirao bi negde oko betanije, pa platio parking iz svog džepa pa onda kolicima razvozio od lutrije do Futoške pijace ili?
    Klasično seruckanje nekog ko nema pojma o životu a ni o saobraćaju.
    Nisu dostavljaci krivi što se marketi prave gde im nije mesto. Ja živim pored novoizgrađenog PerSu marketa u zgradi koji apsolutno nema nikakav prilaz magacinu, niti klasičan magacin, nego svaki dan pred moju kapiju... Ali imam razumevanja i sam sam nekad to radio.
  • Dule

    24.08.2024 18:10
    Ja ne znam za vas ali ja nasoj policiji ne verujem nista..Nikada oni nisu krivi oni uvek ginu od posla a uvek su krivi vozaci..Nikada ovde nije kriv izvodjac puteva,policija,onaj koji postavlja signalizaciju i znakove uvek je kriv vozac..Pa napravili ste opasne puteve pa kuce direkt pored tih puteva znakovi nelogicni pa ih vise niko i ne gleda..Nasi upravljaci ne shvataju kada stavis znak 50 ma sat na pupinov most i posle njega gde je brisan prostor i sve ravno onda posle ljudi uopste znakove ne gledaju.Moraju znakovi bilo objektivni i logicni da bi se postovali..Kod nas stoji znak radovi na putu ogranicenje 30 a radovi gotovi pre nekoliko godina.Zaostao znak ali saobracajci bas tu stoje uvek.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija