Dim iznad Leskovca, isparenja iz izgorele fabrike se osećaju i van grada

Dim iz leskovačke fabrike boja i lakova "Nevena kolor", u kojoj je juče popodne izbio veliki požar, i dalje se uzdiže iznad grada.
Isparenja posle vatre u magacinima na površini od oko 4.000 kvadrata, osećaju se i van Leskovca, dok policija tvrdi da je požar pod kontrolom, javlja reporter FoNeta.
 
Leskovačka policija ističe da je "požar lokalizovan i stavljen pod kontrolu".
"Nema opasnosti od daljeg širenja, ali požar još nije likvidiran, vatrogasci su i dalje na terenu", rečeno je u Policijskoj upravi Leskovac.
 
Požar je izbio juče nešto pre 17 sati, a po svedočenjima loklanog stanovništva u blizini fabrike, prethodila mu je eksplozija.
Povređenih nije bilo jer u toj fabrici nema druge smene, a lekarska pomoć je ukazana trojici vatrogasaca koji su se tokom intervencije nagutali dima.
 
Gradski štab za vanredne situacije u Leskovcu se još nije oglasio o požaru i mogućim posledicama po zdravlje ljudi, s obzirom da se nad gradom satima uzdizao gusti crni dim i da su od sinoć oko fabruke postavljeni aparati za merenje zagađenosti i štetnih supstanci u vazduhu.
  • Nemanja

    24.08.2024 15:48
    Najbolje graditi nuklearku na deponiji litijumskog rudnika
  • јесу здрава испарења

    24.08.2024 15:03
    као што су здраве нематоде, литијум, киселине, депоније?
  • milicica

    24.08.2024 14:39
    moje misljenje je
    Da nam takvi ne trebaju ni na daljinu. Bagra rusilacka

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija