Sindikat osuđuje neblagovremenu evakuaciju u Juri: Dim se uveliko osećao kroz fabričku ventilaciju

Samostalni sindikat metalaca Jura Leskovac osuđuje neadekvatnu i neblagovremenu evakuaciju radnika druge smene u Juri usled velikog požara koji je zahvatio obližnja skladišta fabrike Nevena kolor.
Sindikat osuđuje neblagovremenu evakuaciju u Juri: Dim se uveliko osećao kroz fabričku ventilaciju
Foto: 021.rs (ilustracija)
Iako se požar razbuktao oko 17h, Juri je trebalo više od tri sata da, posle 20h, započne evakuaciju, kada se dim već uveliko osećao kroz fabričku ventilaciju. 
 
Istovremeno, treća smena je otkazana, ali je predviđena radna subota za deo radnika za sutra potvrđena, prenosi JugPress.

"Radnike druge smene koji budu imali zdravstvenih problema pozivamo da nam se jave radi daljih koraka", piše u saopštenju Sindikata.

Podsećaju da Jura i dalje odbija da sarađuje sa sindikatom po pitanju uslova rada, kao i da nije osnovan odbor za bezbednost i zdravlje na radu.
 
Pozivaju radnike Jure i sve građane da prate vesti o stanju vazduha usled požara i "da na prvom mestu brinu o svom zdravlju i zdravlju svoje porodice, a gradske zvaničnike da redovno objavljuju relevantne informacije i da, u slučaju nemogućnosti da se otkloni opasnost po zdravlje, objave vanrednu situaciju i primoraju Juru i druge poslodavce da zaustave rad dok se ne steknu bezbedni uslovi", saopšteno je iz ovog sindikata. 
  • Imre

    24.08.2024 23:54
    To nam je Sveprisutni namenio.Ili to ili u rudnik.A njegovi kumovi voze Meklaren i Lamborghini.
  • Laž

    24.08.2024 22:41
    Na jednoj TV je išla informacija da u to vreme u fabrici nije bilo radnika!!
    ????
  • Fuj49

    24.08.2024 22:21
    Jasno ko dan
    @za Deep i dark

    U pravu ste. Riba od glave smrdi, a naša "glava" je skroz trula.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kupcu umesto iPhone-a poslala dve jabuke

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je podnelo optužni predlog protiv O.K. (27) zbog sumnje da je kupcu preko sajta "Kupujem-prodajem" umesto mobilnog telefona "iPhone" poslala dve jabuke.