Belencan: Oko 1.000 saobraćajnih prekršaja vozača kamiona i autobusa dnevno, voze i alkoholisani

Pomoćnik načelnika u Upravi saobraćajne policije Zlatko Belencan izjavio je da se u proseku dnevno otkrije oko 1.000 saobraćajnih prekršaja vozača kamiona i autobusa.
Belencan: Oko 1.000 saobraćajnih prekršaja vozača kamiona i autobusa dnevno, voze i alkoholisani
Foto: Pixabay
On je na TV Prva rekao danas da u izvršenju prekršaja uglavnom prednjače vozači kamiona, "s tim, što se vrši pojačana kontrola autobusa, naročito turističkih".
 
Belencan je rekao da su "jun, jul i avgust tradicionalno nebezbedni", ali da je ovog leta došlo do pogoršanja bezbednosti saobraćaja.
"Glavni uzroci saobraćajnih nesreća su nepropisno i nebezbedno upravljanje. Određeni vozači su ili olako shvatili upravljanje vozilom, pa su sebi dozvolili da upravljaju pod dejstvom alkohola", ocenio je on.
Dodao je da je saobraćajna policija prošle godine otkrila skoro milion i po prekršaja, ali da to "izgleda" nije uticalo na pojedine vozače da shvate da je bezbednost saobraćaja "u njihovim rukama".
 
Govoreći o sudaru autobusa i kamiona kod Umke, u kome je juče jedna osoba poginula, a 14 povređeno, rekao je da je vozač autobusa "već imao određeno učestvovanje u saobraćajnim nezgodama" i da je su ga zbog toga procesuirali policijski službenici.
  • Irfan

    25.08.2024 18:25
    ne 1000 već 500 dinara
    ponekada i sa 200 dinara prođu kod saobraćajaca pritom uništavajući puteve sa teretima bruto daleko iznad dozvoljenih 40tona često preko 60 tona(najčešće repe) na putevima do max.12 tona.pri tom alkoholisani,bez aparata,za tahograf misle da je radio-CD crkao pa ga ne diraju.Ohola vožnja da ljudi moraju da beže sa puta u njive.
  • Lopovska posla

    25.08.2024 17:06
    Još kad bi smeli da kontroliše te ove što vuku pesak i šljunak za Expo.Em su svi u pretovaru,em niko nema ciradu pa to sve leti po putu,em na pola novih kamiona ne rade žmigavci(možda su ispravni ali se ne koriste).O rastojanju između dva kamiona da ne pričam.Ali jbg. oni svi rade za državu pa ne podležu zakonu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija