Fondacija Balkan Bet donirala 10 miliona za zdravo srce Srbije

Akcija "Srce Srbije" bila je kruna humanitarnih aktivnosti koje je Fondacija Balkan Bet tokom olimpijske godine realizovala u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije.
Zahvaljujući sjajnim uspesima naših sportista na Igrama u Parizu izboreno je ukupno pet medalja za pet miliona dinara u humanitarnoj akciji "Srce Srbije". 
 
Slaveći vrhunske sportske rezultate naših sportista, Fondacija je odlučila da udvostruči sredstva i deset miliona uruči zdravstvenim ustanovama koje se bave prevencijom i lečenjem kardiovaskularnih bolesti. Simbolično, donacije za medalju uručili su osvajači medalja na Olimpijskim igrama u Parizu.
Prva od tri donacije, u vidu dva respiratora koja daju podršku najtežim kardiovaskularnim bolesnicima, uručena je Institutu za kardiovaskularne bolesti Vojvodine u Sremskoj Kamenici. Donaciju je uručio strelac Damir Mikec, prvi osvajač zlatne medalje za Srbiju na Olimpijskim igrama u Parizu, koji je, kako je rekao, sa radošću primio vest da je Fondacija duplirala iznos i tako povećala šansu da se spasi što više života.
 

Foto: Fondacija Balkan Bet
 
Drugu donaciju u ime Fondacije uručio je zlatni Delfin Sava Ranđelović, i to Klinici za Kardiologiju KC Niš, poručujući da mu je velika čast i zadovoljstvo da učestvuje u ovoj humanoj akciji i to baš u njegovom rodnom gradu.
Kardiovaskularne bolesti su jedan od najvećih zdravstvenih problema današnjice, pa je njihovo rano otkrivanje jako bitno. U tome će osoblju Klinike za kardiologiju pomoći oprema koja je nabavljena iz ove donacije i kojom je kompletno opremljen kabinet za neinvazivnu dijagnostiku. 
 

Foto: Fondacija Balkan Bet
 
Tačka na I stavljena je trećom donacijom u nizu i to KBC "Dr Dragiša Mišović" u Beogradu, koju je uručila strelkinja Zorana Arunović, jedina dama koja je donela zlato sa Igara u Parizu. Zorana se zahvalila osoblju ove bolnice na tome što pored toga što obavljaju važan posao svakog dana, pronalaze vremena da se brinu o zdravlju vrhunskih sportista. 
 
Portabilni ultrazvučni aparat koji je dobila ova ustanova, omogućiće savremeno dijagnostikovanje i praćenje najtežih pacijenata u jedinicama intezivne nege, ali i mogućnost kvalitetnije i preciznije procene kardiološkog stanja u samoj postelji na bilo kom odeljenju, što je od posebnog značaja za trudnice, porodilje i hirurške pacijente.
 
 
 Foto: Fondacija Balkan Bet
 
Prepoznajući sportske, ali i najvažnije, ljudske vrednosti naših olimpijaca, Fondacija Balkan Bet njihove sportske uspehe proslavila je na poseban način - donacijom zdravstvu. I kako su rekli, sigurni su da je ukupna donacija od 10 miliona dinara podeljena od severa do juga naše divne zemlje završila u sigurnim rukama lekara koji se svakodnevno bore za živote naših sunarodnika.

Ostalo iz kategorije Info - Srbija