Severinu zadržali na granici Srbije i Hrvatske: Ispitivali je o litijumu

Pevačicu Severinu Vučković srpska policija je u nedelju uveče zaustavila na granici, pretresla joj automobil i sprovela je do zgrade policije na razgovor.
Te večeri je trebalo da peva na privatnoj rođendanskoj proslavi u Beogradu.
 
Ispitivali su je o, kako je navedeno, o kopanju litijuma u Srbiji, Srebrenici, Oluji, prenosi N1 Zagreb.
Na granicu je stigla oko 19.45, prilikom uvida u dokumente pitali su je kada je poslednji put bila u Srbiji i tražili da zaustavi auto sa strane.
 
Uzeli su joj dokumenta i satima je čekala u autu, kada joj je granični policajac rekao da dolazi inspektor republičkog MUP-a. Došla su dva inspektora i zajedno sa carinikom pretresli automobil. Nisu našli ništa sumnjivo i pozvali su je u zgradu policije na razgovor, rekao je izvor 24sata i dodao da Severina pretpostavlja da zaustavljanje ima veze sa predsednikom Vučićem, prenosi N1 Zagreb.
Izvor je naveo i o čemu su je ispitivali.
 
"Ispitivali su je o njenim izjavama o Srebrenici, na šta je ona rekla da su to istorijske činjenice. Pitali su je šta misli o Oluji. Pitala je mlade policajce da li znaju kako je počeo rat, odgovorili su da ga je započeo Tuđman. U razgovorima se pominjao i Jasenovac. U jednom trenutku su je ispitivali o litijumu u Srbiji", rekao je izvor, prenosi ovaj medij.
 
Dačić je potvrdio da je granična policija na granici sa Hrvatskom zadržala hrvatsku pevačicu Severinu, na osnovu spiskova o "verbalnim deliktima".
 
"Severina nije ni privedena ni uhapšena, niti joj je odbijen ulazak u Srbiju, ali je zadržana zbog kontrole", kazao je Dačić.
 
On je najavio da će zatražiti "ukidanje spiskova, kada su verbalni delikti u pitanju".
 
Prema pisanju medija, Severina je bila zadržana na granici Srbije i Hrvatske, nakon čega je odlučila da se vrati u Hrvatsku, iako joj je dozvoljen ulazak u Srbiju.
  • Hvala

    26.08.2024 19:19
    komsinice sto imas veca m..a od vecine tzv muskih iz faraonove partije sto ti je vise stalo do dece Srbije i njihove buducnosti ti svoje roditelje ne bi prodala sa saku srebrnjaka za razliku od vecine " Srbendi" na vlasti...Nisam bio na Jadranu vec trecinu veka niti mi se ide kod vas ali cenim stav koji imate protiv sibicara i njihovog lidera sto prodaje tudju ocevinu i dedovinu umesto da se vrati u rodno Chipurice i Derventu i tamo prosipa propagandu..nije to Srbin to je genetska greska mozda da mu se utvrdi DNK javno svi bi se iznenadili.ajde komsinice nek te zdravlje sluzi.
  • Mata

    26.08.2024 16:16
    Vi žuti ste nastavak komunista. Zaboravili ste šta je Severina izjavila o Srbima.
  • BGD 011

    26.08.2024 14:44
    Mozda jeste, mozda nije
    A jel Keba obavesten o privodjenju bivse snajke? Ili je u dogovoru sa Kofercetom priredio bivsoj snajki iznenadjenje?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija