Zaposleni doma za stare u Leskovcu proneverio 7,9 miliona: Podizao novac, uzimao mobilne telefone...

Službenik računovodstva u Ustanovi za starije osobe u Leskovcu uhapšen je zbog sumnje da je oštetio ovu ustanovu za gotovo 7,9 miliona dinara.
Zaposleni doma za stare u Leskovcu proneverio 7,9 miliona: Podizao novac, uzimao mobilne telefone...
Foto: Pixabay
Četrdesetpetogodišnji D.Đ. uhapšen je zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj.
Osumnjičen je da je od 2020. do 2022. godine s računa Ustanove podizao novac za isplatu džeparca korisnicima, komisiji za isplatu pravdao manje novca od podignutog i zadržavao razliku od ukupno oko 6,8 miliona dinara.
 
On je osumnjičen i da je bez znanja odgovornog lica Ustanove uzeo četiri mobilna telefona i osam SIM-kartica koje je podelio rodbini i prijateljima, dok je Ustanova plaćala rate za telefone i mesečne račune čime je oštećena za oko 880.000 dinara.
D.Đ. je osumnjičen i da je postupio suprotno odluci odgovornog lica Ustanove o ograničavanju potrošnje po SIM-kartici na 1.500 dinara mesečno i da korisnicima tih kartica koji su to prekoračili nije odbijao od plate čime je Ustanovu oštetio za još 220.500 dinara.
 
Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i uz krivičnu prijavu biće priveden u tužilaštvo.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija