Vučić o dolasku Makrona: Radimo na sporazumima o struji i o rafalima, nuklearni otpad izmišljotina

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da vlast radi na brojnim dogovorima sa Francuskom uoči ovonedeljne posete predsednika Emanuela Makrona.
Vučić o dolasku Makrona: Radimo na sporazumima o struji i o rafalima, nuklearni otpad izmišljotina
Foto: 021.rs
Dodao je da to uključuje sporazum sa francuskom elektrokompanijom.
 
Vučić je za televiziju Pink rekao da je taj sporazum potreban kako Srbija za deset godina ne bi imala problema sa električnom energijom i dodao da se još radi i na ugovorima za avione "rafal", navodeći da to "još nije gotovo".
Upitan da prokomentariše tvrdnje da poseta Makrona Srbiji 29. i 30. avgusta znači postizanje dogovora o skladištenju nuklearnog otpada u Srbiji, Vučić je rekao da "ne veruje da je bilo ko naivan ili glup da u to poveruje".
"O tome se nije razgovaralo, mi imamo zakone koji to sprečavaju", naveo je Vučić.
 
Vučić je rekao da posle posete Makrona odmah ide u Prag na Globalni bezbednosni forum "Globsek" (GLOBSEC), a da potom očekuje dolazak u Srbiju predsednika Izraela i Kazahstana.
 
Povodom hapšenja osnivača ruske aplikacije Telegram Pavela Durova u Francuskoj, Vučić je rekao da je pre šest godina, kada se on našao na meti "blagog pravnog progona" od ruske elite, 26 zapadnih međunarodnih organizacija tražilo od ruske države da ne krši slobodu izražavanja.
 
"Šest godina kasnije, potpuno je normalno da taj čovek bude uhapšen, potpuno su normalni zahtevi za gašenje Telegrama, što će se i dogoditi u zapadnom svetu. Zašto? Zato što se stvari menjaju u skladu sa njihovim interesima", kazao je Vučić.
  • Steva

    28.08.2024 07:01
    Ne svidja vam se poseta Makrina,Šolca,Si Đipinga o bilo kojim Rusima da ne govorim.Baš me zanima koga će te vi jednog dana ako ikada budete vlast zvati u posetu i da li će taj doći.
  • Poseta i posetilac

    27.08.2024 17:30
    Treba li komentar?
    Sporazum sa francuskom elektrokompanijom "potreban kako Srbija za deset godina ne bi imala problem sa električnom energijom".
    Radi se na ugovorima za avione "rafal", a ni to "još nije gotovo".
    "ne veruje da je bilo ko naivan ili glup da u to (dogovor o skladištenju nuklearnog otpada u Srbiji) poveruje". "O tome se nije razgovaralo, mi imamo zakone koji to sprečavaju".
    Sve ovo uz rezerve uglja za više od 50 godina i Zakon koji imamo, a žuri se da se što pre promeni, baš zbog NE.
  • Mbm

    27.08.2024 16:55
    Makronizacija
    Dolazi Makron ds ugovori francuske interese u Srbiji, koju Vucic mnogo voli, i da mu objasni kako francuske nuklearne elektrane nemaju nuklearni otpad o kako je voda u hektolitrima za hladjenje nuklearnih reaktora toliko otpadno cista, da je svi Francuzi piju i da se tako kontaminirana ne baca u reke. Nas "predsednik" ce zbog brige Handanovic Djedovic Mehmedovic, referenta banke i fertilne zelene ministarske, sve prihvatiti za odrzanje vlasti i novac, jer on jako, jako voli Srbiju bez naroda.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Ne znam šta je Ana Brnabić pisala EU

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da "nema problem sa Ohridskim sporazumom, postignutim sa Prištinom uz posredovanje EU i SAD, koji podrazumeva neke obaveze iako nije potpisan".