Požar na Vidliču i dalje bukti, Pirot i Dimitrovgrad proglasili vanrednu situaciju

Tokom noći se vodila borba sa vatrenom stihijom na planini Vidlič, pa su Pirot i Dimitrovgrad proglasili vanrednu situaciju na delu svojih teritorija, javila je Radio televizija Srbije.
Požar na Vidliču i dalje bukti, Pirot i Dimitrovgrad proglasili vanrednu situaciju
Foto: 021.rs
Najteže je u okolini sela Krupac iznad kojeg gori šuma, a građani su napravili barijere kako se vatra ne bi približila kućama.
 
Borba sa požarima tokom noći vodila se i u selima Smilovci i Basara.
Meštani sela Krupac kod Pirota su uputili dramatičan apel svima koji mogu da dođu i pomognu da se spreči širenje vatre prema selu.
 
Gradonačelnik Pirota Vladan Vasić rekao je za RTS da je onog trenutka kada se pokazalo da situacija na terenu izmiče kontroli, proglašena vanredna situacija kako bi se pomoglo vatrogascima i radnicima "Srbijašuma", pošto je nastala opasnost za pirotska sela Basara, Slavinja i Krupac.
"Angažovali smo svu raspoloživu mehanizaciju i građevinsku operativu da napravimo velike zaštitne protivpožarne pojase iznad tih sela i na svu sreću oni su urodili plodom. Nijedno selo, nijedan ljudski život, nijedna kuća nisu ugroženi. Nadam se i siguran sam da će tako ostati i do kraja, kada budemo ugasili požar", naveo je Vasić.
 
Istakao je da očekuju da vatra tokom dana dođe do tih protivpožarnih pojasa, a da će tokom dana obići sela Basara i Krupac.
 
Reporter RTS-a javlja da je rano jutros gorela šuma iznad Krupca i da se više vatrogasnih vozila se uputilo prema šumi.
 
Teško je i u selu Smilovci kod Dimitrovgrada gde je vatra stigla na nekoliko stotina metara od manastira Sv. Kirika i Julite, pa je odbrana manastira trenutno prioritet.
 
Borba sa vatrom tokom noći vodila se i u selu Basara kod Pirota u čijoj okolini gori borova šuma.
  • Primus

    27.08.2024 12:31
    RHMZ
    Meteorološka služba da se RASPUSTI i da se personal rasporedi u komunalne službe ! Nisu TRI PUTA POGODILI VREME OVE GODINE !!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Ne znam šta je Ana Brnabić pisala EU

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da "nema problem sa Ohridskim sporazumom, postignutim sa Prištinom uz posredovanje EU i SAD, koji podrazumeva neke obaveze iako nije potpisan".