Vuk Drašković se posle više od 30 godina povukao s čela SPO, Cvetković novi predsednik

Osnivač i dugogodišnji predsednik Srpskog pokreta obnove (SPO) Vuk Drašković podneo je ostavku na tu funkciju a za njegovog naslednika izabran je dosadašnji direktor SPO Aleksandar Cvetković.
Stranka navodi da je Drašković, posle više od 30 godina na čelu SPO, ostavku podneo 12. jula, a da je promena u vrhu stranke upisana 19. avgusta u registar političkih stranaka pri Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave.
Novoizabrani predsednik SPO ocenio je da je pred tom strankom "period konsolidacije i reorganizacije".
"Srpski pokret obnove je nacionalna, demokratska, liberalna i građanska monarhistička stranka. To smo bili od početka, to ćemo nastaviti da budemo i ubuduće", naveo je Cvetković.
  • Vjekoslav

    29.08.2024 02:25
    Kralj
    SPO stranka ispred vremena
  • злица

    27.08.2024 16:01
    ?
    Хоћели му се сада судити за зло које су његови бели(крвави орлови )чинили у крајини деведесети,питам за друга.Хаг је чудом избего а канда је и овде аболиран,Од њих је више страдао наш народ него хрватски.Да ли је ико узимао изјаве од наши избеглица,о зулумћарима вука драшковића.
  • Prorok

    27.08.2024 15:28
    Vuk
    Kakav god da je Vuk, rekao je i napisao pametnije i značajnije nego cela politička scena zajedno (izuzev Đinđića, pa i Čanka dok nije pao u zasedu, pa ga okrenuli).
    A pogotovo kad je Vuk priznao svoje grehe iz 80-ih i početka 90-ih. A tek proročki govori npr. u Nišu, pa govori i izjave devedesetih. Tada niko nije imao ni 1% njegove hrabrosti i ljudskosti. Nije Vuk pek'o vola!
    A Vuk i Dana jesu bili na ivici smrti nekoliko puta. I porodica im jeste ubijena.
    I nije Vuk izdao 1997.
    Da ga je Slobo nakon toga nadmudrio, jeste.
    A ovo za Danu je stvarno naizgled neobjašnjivo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Ne znam šta je Ana Brnabić pisala EU

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da "nema problem sa Ohridskim sporazumom, postignutim sa Prištinom uz posredovanje EU i SAD, koji podrazumeva neke obaveze iako nije potpisan".