I dalje traje gašenje požara na planini Vidlič, u selu kod Pirota najkritičnije

Gašenje požara na planini Vidlič i dalje traje, u rejonu sela Basara trenutno ima najviše problema, dok je u opštinama Žagubica i Kučevo zaustavljeno širenje požara ka selima.
I dalje traje gašenje požara na planini Vidlič, u selu kod Pirota najkritičnije
Foto: 021.rs
Na Staroj planini požar je zahvatio više od 2.000 hektara niskog rastinja i šume, prenosi RTS.
 
Najkritičnije je u selu Basara kod Pirota gde gori borova šuma, dok je u dimitrovgradskoj opštini, kod sela Smilovci, požar stavljen pod kontrolu i većim delom ugašen. 
Pirot i Dimitrovgrad su proglasili vanrednu situaciju na delu svojih teritorija, gašenje otežava nepristupačan i stenovit teren.
 
Na terenu su danonoćno vatrogasci, ekipe preduzeća "Srbijašume", pripadnici dobrovoljnog vatrogasnog društva, meštani, angažovani su i helikopteri.
Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić obišao je juče vatrogasce koji se bore sa požarima na Vidliču i kod Žagubice. 
 
U opštinama Žagubica i Kučevo u aktivnim požarima izgorelo je više od 3.000 hektara, širenje požara ka selima je zaustavljeno, ali još ima delova kojima vatrogasci ne mogu da priđu i obuzdaju vatru.
 
Na Beljanici gore dva požara u kojima je za sedam dana izgorelo oko 2.000 hektara četinarskih i bukovih šuma kao i nisko rastinje. 
 
Vatra bukti već 14 dana i u blizini Neresnice i Voluje kod Kučeva i do sada je izgorelo skoro 1.600 hektara šuma, livada i pašnjaka.
 
Meštani nisu ugroženi, ali je i u tim mesnim zajednicama na snazi vanredna situacija.
  • Toni

    28.08.2024 13:24
    Oscare gasis pozare u komsiluku a ne mozes u "svijoj" kuci! A daaa kada imas novac kuca ti je bilo gde na ovome svetu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija